Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Aki vegán, egészségesen él? fórum

Aki vegán, egészségesen él? (tudásbázis)

1 2 3
74. lolita2112 (válaszként erre: 71. - Srcrss)
márc. 2. 01:19
en is voltam vashianyos es akkortajt ejjel-nappal hust ettem.en nagyon regota sokszor eszem keveset igy kulon olyan,hogy ehseg nem kinoz!
márc. 1. 16:47
Aki elvi megfontolásból vegán, mert meg kell halnia egy állatnak,hogy egyél, akkor arra miért nem gondol,hogy a ragadozó és mindenevő állatoknak joguk van a húsevéshez ,csak az embernek nem? Ráadásul az ember által elfogyasztott állatok sosem születtek volna meg, ha nem tenyésztik őket. Ahol jól bánnak a vágóállatokkal ott legalább egy rövid életet kapnak.
márc. 1. 16:26
nem
71. srcrss (válaszként erre: 70. - Lolita2112)
márc. 1. 14:38
Nekem húsevés mellett lett vashiányom. A vegánkodás pedig rátett egy lapáttal. És mindig éhes voltam... Nem való mindenkinek.
70. lolita2112 (válaszként erre: 68. - Ruslan)
márc. 1. 00:38
igen,mert a husban masfele iron/vas/van es ezertis fontos,hogy azert hust is egyunk,
febr. 28. 22:29
Nem
68. Ruslan (válaszként erre: 66. - Lolita2112)
febr. 28. 22:27
Nem biztos igaza van, mert valaki telebeszélte a fejét. Szerintem amit írtál jobb, a heti kétszeri adag.
67. srcrss
febr. 28. 07:13
Igen, ha jól csinálja.
66. lolita2112 (válaszként erre: 63. - Ruslan)
febr. 28. 00:43
ezt nem tudom latod,nekem magasvernyomasom van mar regota/gyogyszer masik szedese okozta/,de a zoldseg es gyumolcsle ivasa amit magam csinalok sokat segit.en hetente atlagban 2szer eszek azert hust is.
febr. 27. 12:01
Nem feltétlenül .
febr. 27. 10:27
Szerintem nem.
63. Ruslan (válaszként erre: 62. - Lolita2112)
febr. 27. 10:23
Persze, így van. Én nem lennék vegán. A nagymamám miatt írtam ezt a kérdést. Ő nemrég lett az és azt mondja, hogy neki így jó, de még mindig kételkedem. Nem tudom hogyan működik ez az idősebbeknél, talán az orvosok sem tudják. Remélem nem ez okozza nála a magas vérnyomást.
febr. 27. 02:08
jobb,mint aki hust eszik hussal,de ne feledd azert husra is szuksege van a szervezetednek!
febr. 24. 18:55
Nem biztos.
febr. 18. 01:16
nem,mert husra is szuksege van a szervezetnek!
59. Myra
okt. 7. 10:05
Nem
58. 55Judit (válaszként erre: 57. - PöttyösPanka)
okt. 7. 08:49

Van igazság abban amit írsz. Én nem akartam részletekbe belemenni, próbáltam egyszerűen megválaszolni egy egyszerű kérdést.

Valóban érdemes vitamint, ásványianyagokat, flavonoidokat, enzimeket, egyebeket szedni, kinek miből van hiánya. Tény hogy ha egészségesek akarunk lenni, ezért egyre többet kell tennünk az ismert és ismeretlen ártalmak mellett. De attól hogy miután lepusztítjuk magunkat tudatosan vagy tudattalanúl majd igyekszünk vissza feljönni, még igaz amiről lentebb beszéltem.

57. PöttyösPanka (válaszként erre: 56. - 55Judit)
okt. 7. 08:27

A vegyesen táplálkozóknak is érdemes néhány vitamint szedniük.

A törzsfejlődés során közel sem ennyi húst és főleg nem húskészítményt fogyasztottak. A kőbunkóval fejbevert állat húsa nem tartalmazott gyógyszermaradványokat, mesterséges hormonokat és egyéb vegyszereket. Valamint mire egy ősember belehalt volna a hiánybetegségbe, addigra már belehalt másba.

Régen elég sok dologba bele lehetett halni, mert nem volt valami, ami ma van. De ez nem jelenti azt, hogy ebben példát kell vennünk az ősemberekről, és akár egy elfertőződött sebbe belehalni, mert régen nem volt tetanusz oltás.

okt. 6. 10:48

Adódik a kérdés. A vegáknak érdemes B12-t fogyasztaniuk? Ha igen a válasz azt jelenti, hogy vegán étkezéssel nem jut be minden a szervezetükbe.

A címre a válasz, nem.

Ha törzsfejlődés során egyszer csak abbahagyta volna valaki a húsevést akár szeszélyből akár bármi más miatt, a hiánybetegségbe halt volna bele. Ergo ha nem eszünk meg mindent amihez az evolúció során a szervezetünk alkalmazkodott, kiegészítőket vagyunk kénytelenek szedni.

55. Ruslan (válaszként erre: 53. - Lady Lavender)
szept. 30. 22:16
Általában az ilyen bentlakásos iskolákban rosszak a körülmények. Sőt olyat is tudok, aki minden reggel tojást eszik, az sem jó. Nem voltam bentlakásos kollégiumban, mert én házban laktam a főiskola idején. Én például gyorséttermekbe sem járok, igaz nincs is errefelé, csak a szállodákban.
szept. 30. 22:11

Szerintem soha ne bízz abban, aki vega, de főleg ne, ha vegán :DDD

Ezt megosztottam a volt kollégámmal. "Én is vega vagyok ;)" Az egyik legjobb kollégám volt az életben! Eztàn is.

Amíg nem erőltették valamit, hanem saját választás, hadd csinálja mindenki, amit akar.

És az egyedi emésztés dönti el, hogy jó leszek vagy sem.

szept. 30. 22:03

A pasim olyan helyen dolgozik, ahol vegetáriánus kaját szolgálnak fel bentlakásos suliban tinedzsereknek az isten háta mogott. Pont ma mondta, milyen eszméletlen adag (4-6!) tojást bezabalnak reggelire hétvégén az önkiszolgáló bufezesnel.

Szerintem a kajajuk legnagyobb baja, hogy izetlen, és nem mondom, hogy a vega kaja rossz. De ha ilyet lehet látni, akkor az biztos, hogy az rosszul van osszeàllitva.

Régen még a városban burgereztek, halat ettek. Csak most màr levàgtàk a buszjàratokat. Nem mennek a városba úszni.

52. Ruslan (válaszként erre: 16. - Görögtánc)
szept. 30. 17:13
Teljesen igazad van, a házi szinte mindenben jobb. Erre van lehetőségem szerencsére. Zöldségek, gyümölcsök és néhány fűszer a kertünkben vagy a földeken megterem, így már amiatt nem aggódom, hogy nagymamám nemrég azt mondta vegán lesz. A tojást, a húst és a tejet sem kell vegyem a boltban, mert vannak itthon baromfik, tehenek.
51. Ruslan (válaszként erre: 47. - Perzsacica)
szept. 30. 17:04
Elkészítem a közeljövőben, köszönöm szépen.
50. New(l)
szept. 30. 16:25

Egyáltalán nem. Megehet napi egy kiló jóféle adalékanyagos fehérkenyeret fél centis margarinréteggel a tetején, vegan lesz, de egészséges nem.

Én 8 éve vagyok vega és 5 éve vegan, egyáltalán nem vagyok csoffadt, vékony igen, de az a mértéknek köszönhető.

Az étkezésem Görögtáncéhoz nagyon hasonló, jókat ír, nem ismétlem a szavait. :)

Egy megjegyzés általánosságban a szejtánhoz: én fele arányban csicseriborsólisztet szoktam a búzasikérhez adni, mert a tömény szejtán nagyon erős, nekem megérzi a gyomrom és az emésztésem. Tapasztalataim szerint érdemes óvatosan fogyasztani belőle, mértékkel, mert óriási löket fehérje egyszerre (még akkor is, ha növényi).

49. ,zumba
szept. 30. 16:17
Egészséges az illető, vagy csak nincs kivizsgálva...
szept. 30. 15:17
Nem
47. perzsacica (válaszként erre: 45. - Ruslan)
szept. 30. 14:52

Amennyiben kicsit nagyobb gombócot főzök a szejtánból az kihűlést követően szeletelhető, panírozható. Ha apró kis golyókat készítek, akkor "rizses hús" készíthető belőle. Rizs helyett lehet bulgur, köles vagy quinoa a rizzsel hasonló módon megfőzve. /Kevés idő esetén egyszerűen mikróban főzöm meg/.

A gombócok ízesítése a felhasznált fűszerektől függ.

Nem vegetáriánus ismerőseim az utolsó morzsáig elfogyasztották eddig a kreálmányokat.

46. Görögtánc (válaszként erre: 32. - F6bc3125a2)
szept. 30. 12:32

Aha. Meg nyilván minden aminosav fontos, hogy eljusson a szervezethez.

A gombafélék jók vagy esetleg szejtán, de az búzából készül az a baj:/

Brokkoli, spenót, spárga, banán is jó. De az én étrendben jelentős részét hüvelyesek teszik ki, nélküle eléggé unalmas lenne. Biztos utána lehetne járni más lehetőségeknek.

45. Ruslan
szept. 30. 12:02
Köszönöm a recepteket, ötleteket. A szejtános recept tetszett. Face Book -ot sajnos nehezen tudom elérni, mert nálunk be van tiltva. Érdekes kérdés a hús pótlása, helyettesítése, amit írt Srcrss. Fehérjetartalmú ételekkel? A TENÉ talán ebben is segíthet, de nem tudom. A nagymamámnak magas lett a vérnyomása jóval a szokottnál, meg akarom előzni a komolyabb betegségeket. Egyelőre még szerencsére nincs ilyen. Nyilván ez a korral is jár, de azért a táplálkozás sokat számít.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook