Aki toleráns az elfogadja... (beszélgetés)
Toleranciát a fősulis koleszban tanultam, rengeteget, anélkül nem lehetett volna túlélni.
Avagy nm szóltunk, amikor hajnali 3-kor lengyel népdalokat üvöltöztek a folyosón, cserébe nem zaklattak minket, amikor játékmotorral száguldoztunk ugyanott.
Ez igaz. Mea culpa.
Az élet hamar kialakítja az életösztönt, azaz az önvédelmet.
Es?
Szerinted a rasszizmus termeszetes oszton?
Nem!
Természetes ösztönökkel születünk.
"születetten toleráns ember" - na ilyen nem létezik, ezt megtanuljuk, meg úgy szocializálódunk.
Amúgy igen, jól gondolod, a tolerancia megértést/elfogadást jelent, ha csendben maradásnak tekintjük, az már régen rossz. A toleráns ember mondja el, és álljon ki ugyanúgy a saját véleményéért, csak annyi, h ne tépjen szét valakit, ha nem egyezik a véleményük, csak bólintson rá, h jó akkor nem értünk egyet. :)
kicsit mást kaptam ezért a kiírásért mint gondoltam.
Nem drogozok,nem alkoholizálok.
Igen ez volt a lényeg,aki születetten toleráns ember
az elfogadja az embereket akik inkább ellenségesek,intoleránsak,bár tudom hogy vannak határok,persze.Logikus és életszerű hogy például a
túlzott erőszakosság ellen már fel lépünk.
Kiírtam ezt mert hátha jól esik másoknak erről elmélkedni.
Szerintem ők tudomásul veszik,hogy mindig lesznek ellenérzésű emberek:csak szeretnék,ha ezek egyre kevesebben lennének.
Borzasztó naívság azt hinni,vagy remélni,hogy létezhet olyan világ,ahol mindenki toleráns.
Halyaly, ma is sikerült valakinek kicsit sokat szippantani.
A tolerancia nem azt jelenti, hogy mindent csendben lenyelünk.
További ajánlott fórumok:
- Mik azok a jelek, amivel egy nő elfogadja, vagy elutasítja a közeledést?
- Hogyan találhatok olyan kiadó 2 szobás lakást, ahol max.2-en lennénk és a macskáimat is elfogadják?
- Mivel keverhetném a tápszert, hogy a gyerek elfogadja?
- Családi háznál kozmetikai üzlet nyitásához kell az üzletben külön WC, vagy elfogadják a házban lévőt?
- Mit tegyek hogy kamasz lányom elfogadja azt akit szeretek?
- Az igaz, hogy a BKV bérletet elfogadják a Héven Csömörig?