Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Áfonyás-túrós béles recept

Áfonyás-túrós béles recept

Az Áfonyás-túrós béles hozzávalói:
50 dkg túró
20 porcukor /vagy 40 csepp édesítő/
4 tojás
1 sütőpor
2 vaníliás cukor
1 citrom héja
2 dl tejföl
10 dkg margarin
25 dkg cérnametélt
7 dkg piros vagy kék áfonya /esetleg mazsola/


Az Áfonyás-túrós béles elkészítési módja:
A cérnametéltet sós vízben megfőzzük /ahogy újra felforrt a víz azonnal leszűrjük/ félretesszük. A tojássárgáját,cukorral,túróval,margarinnal, citromhéjával,tejföllel, vaníliás cukorral, simára keverjük,beletesszük a sütőport az áfonyát, a tésztát egyneművé dolgozzuk,majd felverjük a tojás fehérjét és azt is hozzá adjuk. Kikent tepsibe öntjük, 40 percig szép pirosra sütjük. Hidegen felszeleteljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az Áfonyás-túrós béles elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook