Áfonyás-mandulás keksz recept
Az Áfonyás-mandulás keksz hozzávalói:170 g vaj,
125 g porított világos nádcukor,
2 tojás sárgája,
2 tk friss citromlé,
2 mk vanília kivonat,
1 csipet só,
110 g mandulaliszt (porított mandula),
190 g fehér liszt (pl. tönkölyliszt),
110 g aszalt vörös áfonya
Az Áfonyás-mandulás keksz elkészítési módja:
A vajat keverjük ki habosra, majd adjuk hozzá a cukrot, és keverjük fehéredésig. Majd adjuk hozzá a tojás sárgákat, a csipet só, citromlevet, és a vanília esszenciát. Végül keverjük bele a száraz elemeket, és az áfonyát is. Nem kell nagyon megdolgozni a tésztát, csak finoman, éppen annyira hogy a levegőbuborékok távozzanak a belsejéből. Osszuk két részre, mindegyikből sodorjunk kb. 20-25 cm rudat, és csomagoljuk őket fóliába. Tegyük hűtőbe pár órát pihenni, de még jobb, ha egy egész éjszakát érik. Majd vágjuk 4-5 mm vastagságú karikákra, és 180 fokos sütőben, sütőpapíron süssük őket világosra. Hagyjuk a papíron kihűlni őket.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. jan. 9. 07:50
Az Áfonyás-mandulás keksz elkészítési módja és hozzávalói.