Áfonyalekváros tortacsoda recept
Az Áfonyalekváros tortacsoda hozzávalói:Kakaós piskóta:
3 tojás
3 ek cukor
3 ek liszt
1 ek kakaópor
1 cs sütőpor
Fehér piskóta:
4 tojás
4 ek liszt
4 ek cukor
1 cs sütőpor
Kenéshez:
áfonyalekvár
fél l tej
1 cs hidegen keverhető krémpor
1 cs zselatin
fél dl víz
Az Áfonyalekváros tortacsoda elkészítési módja:
A csokis piskótához a tojások sárgáját a cukor felével fehéredésig keverjük, majd a maradék cukorral keményre felverjük a tojások fehérjét. A liszthez hozzáadjuk a kakaóport és a sütőport. A fehérjét, a sárgákat és a lisztes keveréket fakanállal lazán összeforgatjuk. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük és kettő lapba vágjuk. A fehér piskótát is ugyanígy készítjük el, csak kakaópor nélkül és egy 22*38 cm-es tepsiben, majd ha kihűlt akkor hosszában három egyenlő részre vágjuk. Mindegyik lapot megkenjük lekvárral. Az egyik lapot elkezdjük feltekerni, mintha piskótatekercset készítenénk, majd a következő lapot is hozzácsatoljuk és azt is rátekerjük, majd a harmadik lapot is. ( Úgy kell feltekerni, mint ennél a tortánál: fahéjas sárgabarack torta) A tejben elkeverjük a krémport, majd felverjük. A zselatint feloldjuk a vízben, ha kell kissé meglangyosítjuk, majd a krémhez keverjük. Az alsó lapra rákenjük a krém felét, majd erre jön a feltekert piskóta, majd a krém másik fele, végül a másik csokis lap. Ha elkészült pár órára hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt tejszínhabbal díszíthetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. aug. 8. 14:04
Az Áfonyalekváros tortacsoda elkészítési módja és hozzávalói.