Áfonyafagylalt recept
Az Áfonyafagylalt hozzávalói:600 g friss áfonya
2 dl tejszín
250 g mascarpone
2 evőkanál barna cukor
2 evőkanál méz
1 citrom leve
néhány levél menta
Az Áfonyafagylalt elkészítési módja:
A gyümölcsöt megmossuk, majd a cukorral és mentával együtt turmixgépben feldolgozzuk. Ennek a keveréknek az 1/4 részét félretesszük, később fogjuk felhasználni. A másik részhez hozzákeverjük a mascarponét, mézet, a citromlevet és a tejszínt. A keveréket jól átkeverjük, majd egy zárható fedelű dobozba tesszük. Negyedóránként átkeverve fagyasztjuk. Tálaláskor lelocsoljuk a maradék áfonyás pürével.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2018. jún. 9. 10:01
Az Áfonyafagylalt elkészítési módja és hozzávalói.