Mákos meggyes koszorú recept
A Mákos meggyes koszorú hozzávalói:35 dkg tönkölybúzaliszt /világos/
10 dkg cukor
4 db tojás
18 dkg vaj
2 dl tej
1 csomag sütőpor
10 dkg mák /darált/
50 dkg meggy
forma kikenéséhez zsiradék, liszt
A Mákos meggyes koszorú elkészítési módja:
A tojásokat a cukorral, vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport és 1,5dl tejet. Alaposan összeforgatjuk. A masszát kétfelé vesszük. Az egyék részhez keverjük a darált mákot és a maradék 0,5dl tejet. Jól összeforgatjuk. A koszorú formát kikenjük vajjal, liszttel megszórjuk. Váltakozva rakunk bele 1 kanál fehér majd 1 kanál mákos tésztát, míg körbe nem érünk. Bőségesen rászórjuk a lecsepegtetett meggyből, majd a meggyet befedjük újabb adag tésztával. Ahol fehér volt oda mákos kerül és fordítva. Tetejére rászórjuk a maradék meggyet. 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó felső sütéssel kb 40-45 perc alatt megsül.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2018. jún. 8. 11:57
A mákos meggyes koszorú elkészítési módja és hozzávalói.