Epres kókuszkocka recept


Piskótához:
4 db tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál finomliszt
1 teáskanál sütőpor
1 csipet Bourbon vaníliás cukor
0.5 citromból nyert citromhéj
Bevonat
25 dkg eper
10 dkg cukor
Forgatáshoz
15 dkg kókuszreszelék
3 dkg fehér csokoládé
Az Epres kókuszkocka elkészítési módja:
Piskóta A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből kemény habot verünk. A sárgákat a cukorral habosra keverjük (annyira, hogy világossárga legyen). A liszthez keverjük a sütőport, majd a cukros tojássárgájához keverjük. Hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 15 perc alatt megsül. A forró piskótát sütőpapírral borított rácsra fordítjuk, majd lehúzzuk az aljáról a papírt. Megvárjuk, míg kihűl. Bevonat Az epreket megmossuk, és leturmixoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, és pár perc alatt sűrűre főzzük. Megvárjuk, míg kihűl. Forgatáshoz A fehér csokit a kókuszhoz reszeljük. Összeállítjuk a sütit: a piskótát felkockázzuk, először az epres szószba, majd a fehércsokis kókuszba forgatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 124637ff9b, 2018. jún. 7. 13:04
Az epres kókuszkocka elkészítési módja és hozzávalói.