Adótartozás...Segítsetek!!! (beszélgetés)
Ha valaki olvassa:
egy ismerősömnek "helyi adó" címen adótartozása van, kb. 200 ezer forint. A régi lakhelye szerint illetékes önkormányzat küldött neki ma egy levelet, amit a lánya vett át (kézből-kézbe módszerrel). A levélben az áll, hogy amennyiben nem rendezi a tartozását a jelzett időpontig, akkor az önkormányzat közzé teszi az adótartozást névvel-címmel minden adattal együtt a helyi újság hasábjain.
Azt szeretném tudni, hogy ha az illető nem is lakik az adott településen évtizedek óta, akkor hogy állhat fenn egy ilyen tartozás? Van-e joga az önkormányzatnak ilyen módon "kiteregetni a szennyest"?
Ha nincs, milyen módon támadható, amennyiben mégis megtörténne a közzététel?
Egyáltalán jogos-e ez a követelés?
Köszönöm, ha valaki válaszol, akár privátban is.
Nem fejezte be ....
Alig van bent áru már.Másodállásban van a bolt neki.
Ezek most egymás között ütköztetik az adato9kat és a NAV a végső behajtó. Tehát, ha az önkorm-nál van akár 1000 Ft tartozásod, pl.súlyadóban, azt is a NAV fogja bekérni.
Konkrétan mit írt, írd le priviben, hátha tudok segíteni.
Területi adóigazgatóságot hívd fel.
Vagy mittomén mi most a neve. :D De adóbevallásnál előfordulhat, hogy a munkáltató kevesebb adót vont le, mint kellett volna és azt az Apeh keményen bevasalja.
Sziasztok.
A párom adóbevallásánál vissza jött egy papír, miszerint adótartozása van! Csak azt nem tudjuk, miből. Nincs tartozásunk, nincs hitelünk, a számláik is pontosan be vannak fizetve. Hol tudnánk ennek utána járni???
Tudna ebben valaki segíteni? Köszönöm.
A későbbi hozzászólásaidat tekintve, vajh melyik barlang hány szám?
Kérlek, mondd, minek fórumozol, ha nem tudsz normálisan szólni.
A fórumindítónak: ami a ti dolgotok, bútor, tv, ilyesmi, azokról írjatok egy listát, egy nyilatkozat formájában, ha nincs lehetőség közjegyzőhöz menni, akkor legalább négy tanúval írasd alá a nyilatkozatot, hogy a tiéd. Így el nem vihetik.
Üdv.
Kedves haverok,ez nagyon átlátszó lett...
Túl korán kezdtétek el támadni a főnököt,már amikor elkezdtem olvasni,akkor tudtam hogy kam...
Kedves gmarta5!
Elnézést kérek, most jártam erre, és mivel LÁTOM a hozzászólásait (tehát számomra nem tűnt szanáltnak), bátorkodtam reagálni rá, nem gondoltam, hogy nem szabad.
Többé nem teszem, hogy ne térjen el a fórum a témától!
További szép napot és jó fórumozást.
Kedves Mydnight!
A Hoxa már szanálta, a nem témához tartozó Adrenalin által gerjesztett dolgokat, kérlek, ne kezdjük elölről. Ez a fórum, nem ezért indult. Köszike♥
Egyetértek!
Ami itt megy az gáz!
tiltakozásul az eme fórumban elvégzett törölgetésekért - amely a szólásszabadság alkotmányos jogának többrendbeli durva megsértése, és ellentétes a médiatörvénnyel is - úgy döntöttem, hogy felfüggesztem a felhasználónevemet.
au re voir.