Adókártyával tényleg lehet 14 éves kortól diákmunkát vállalni? Eddig úgy tudtam, hogy 16-tól, de hallottam, hogy adókártyával 14-től. Igaz? (tudásbázis)
2. nemmaci (válaszként erre: 1. - Betti_97)
2011. aug. 30. 11:27
A törvényi előírás szerint 15 év az alsó korhatára a diákmunka vállalásának, iskolai időszakban ez 16 év. Felső korhatár nincs, általában 17 és 25 év közötti fiatalok választják ezt a pénzkereseti lehetőséget.
Adókártya mindenképpen kell a munkavállaláshoz..
1. Betti_97
2011. aug. 30. 11:15
Adó kártyával tényleg lehet 14 éves kortól diákmunkát vállalni? Eddig úgy tudtam, hogy 16-tól, de hallottam, hogy adó kártyával 14-től!Igaz?
További ajánlott fórumok:
- Névváltozás miatt új adókártyát igényeltem. Ennek már több mint 1 hónapja, és még mindig nem küldték az újat! Volt valaki ilyen helyzetben?
- Tudja vki. hogy, melyik önkormányzattól lehet kikérni a gyerek adókártyáját? (Bonyolult, leírom)
- Tavaly októberben igényeltem adókártyát a gyerekeimnek, de még nem kaptuk meg, hol érdeklődjek?
- Hogy tudok adókártyát csináltatni a fiamnak? Mindenképpen személyesen kell bemenni az APEH-hoz, vagy esetleg lehet interneten keresztül is .
- Hol találom a nyomtatványt, amely adókártya igényléshez kell, névváltozás miatt?
- Elveszett az adókártyám, új igényléséhez most mennyi az illeték?