Adóbevallás kitöltése az internetről - Letöltöttem a programot csak nem tudok elindulni, nem tudom hogyan kell folytatni? (tudásbázis)
Van, azon keresztül szoktam beadni...
Na mind1. Igyekszek gyors lenni, és remélni, hogy mielőbb megkapom.
Meg persze rájönni, hogy hogyan passzoltassam a munkáltatómtól kapott igazolást a bevallásos doksikhoz.
Tudom, minél később adjuk be, annál inkább várható csúszás. Illetve azt figyeltük meg, hogy a vállalkozói határidő körül beadott visszaigénylések csúsznak (febr. 20. körül beadottak).
Ha van ügyfélkapud, az elektronikusan beadott bevallásokra már elvileg febr. 1-től utalják a visszaigénylést, tehát ott még inkább érdemes sietni.
Elvileg 30 napra utalják ki, de úgy h február 1. az első időpont, amikortól számít a 30 nap, az előtte benyújtottakra is. Bár a kolleganőm tavaly jan. 15-én adta be, és febr. 14-én a számláján volt a pénzt.
Tehát ha mindened megvan, miért ne?
Nekem már kiadták.
És sok adóvisszaigénylésem lesz, és sok hitelem van, sőt, van, amivel el vagyok maradva. Az adóvisszaigénylés helyretenné.
Hát ezért kísérletezek most, hogy majd elsején már rögtön be is tudjam adni, ugyanis mint tudjuk, az apeh baromira nem siet a kifizetésekkel.
Ezen túl ilyenkor még tele van a program hibákkal. A 0953 (azaz a tavalyi személyi jövedelemadó bevallás) még jóval a beadási határidő után is frissült...
Ha nagyon fontos, azért már ezzel is elég jól el lehet boldogulni.
Én is küzdök vele, nyitottam is ezzel kapcsolatosan egy topicot a héten.
Nekem nem vili, hogy a 1053-as lapot hogy töltsem ki.
Próbálnám beírni azokat az adatokat, amiket az előző munkahelyemről kaptam, de nem ugyanazok az elnevezések és rubrikák vannak. :(
Pontosan mi a gond vele?
Letöltötted a programot is és a nyomtatványt is hozzá?
További ajánlott fórumok:
- Február 15-ig az Apeh megcsinálja az adóbevallást, de hogyan?
- Fel mernél-e tenni magadról egy éneklős videót az internetre?
- Te mit vásárolsz az internetről?
- Szja adóbevallásban tudna valaki segíteni?
- Ha valakinek tavaly csak GYES volt a jövedelme, annak kell adóbevallást benyújtania?
- Tud valaki segíteni a 08M30-as adóbevallás kitöltésében?