Tud valaki segíteni a 08M30-as adóbevallás kitöltésében? (tudásbázis)
Sziasztok. Megpróbálom az adóbevallásainkat megcsinálni, de felmerült két kérdés, aki tud segítsen.
1. Ha valakinek 4M Ft felett van a 2008-as jövedelme (és még nincs gyerek, és a felesége nem adóstárs, mert akkor még nem voltak együtt amikor a lakást vették) igénybe tudja e venni a 120e ft adókedvezményt, vagy az elveszett.
2. Ha valaki hitelügyintéző, van egy fix jövedelme, ami után egész évbe adózott, de az egyik banktól jutalékképen kapott pár dolgot (porszívó, kenyérsütő)ami után a bank már befizette az adót, hol kell szerepeltetni az adóbevallásban? Emeli e az összjövedelmet, és ezáltal adókötelessé válhat e? Esetlegesen az adókedvezményt vissza kell e fizetni miatta? Ehhez még mindig nem adták ki az M30-as igazolást.
Ha valaki tud segítsen.
szia Jekaterina!
Írtam privit!
Judit
Köszi
Miért te akarod kitölteni a 08M30 űrlapot? Ezt a munkáltatótól kellett megkapnod január 31-ig. Ez tartalmazza azokat az adatokat, amely szerint az SZJA bevallásodat ki kell tölteni. Valóban vannak olyan kitételek, mikor automatikusan önadózóvá válsz, a munkáltató nem készítheti el a bevallásodat. Pl. őstermelői, ingatlan adás-vétel.
Bármelyik könyvelőirodában elkészítik a bevallásodat /jó pénzért/, de egyszerűbb ha az APEH-el készítteted el.
azt a papírt megkaptam már amiről írtál.
Akkor azt az oldalt nem is kell kitölteni?
Jajj, de kínai ez nekem!!!
Sziasztok!
A 08M30-as és 08M30A-t a munkáltatónak kell kitölteni, és postázni még február 1-ig!
Nem értem, ezt neked miért kell kitöltened?!
A 0853-as szja-t kellene letöltened és kitöltened, ez alapján a 08M30-as és 08M30A-s kitöltött lap alapján!
Mondjuk honnan tudd te azt, hogy a céged mennyi adót vont le utánad?
Az egész:)
Nem tudom, hogy melyik oldalakat kell rámnézően kitölteni. Soha nem csináltam ilyet, de idén sajnos kell, mert a munkáltató nem vállalja egy hülye papír miatt:(
Már letöltöttem a 08M30 űrlapot, amit tudtam ki is töltöttem, de elmenteni pl. nem engedi. Azt mondja, hogy nincs kitöltve az adószám, pedig ki van, csak azon az oldalakon nem, ahol én úgy gondol nincs rám eső rész.
További ajánlott fórumok:
- Szja adóbevallásban tudna valaki segíteni?
- Van itt olyan profi 0953 adóbevallást kitöltő, aki tud segíteni? Lásd lent.
- Önadózóktól szeretenék kérdezni, az idén küldtem az első adóbevallásomat...az alábbiakban tud valaki segíteni?
- Tudnátok segíteni Gyes adóbevallásával kapcsolatban!?
- NAV önellenörzésbe tud valaki segíteni? A 16-01, -02, - 03 ill. a 170-es lapok kitöltésénél vagyok elakadva.
- Üzemi-, munkabaleseti jegyzőkönyv kitöltéséhez segítség kellene. Tudna valaki segíteni?