NAV önellenörzésbe tud valaki segíteni? A 16-01, -02, - 03 ill. a 170-es lapok kitöltésénél vagyok elakadva. (tudásbázis)
Üdv látom nagyon otthon vagy önellenőrzés témában.
Légy szíves segíts
Nem igazán tudom hogyan kelen megoldani.
Leírom számokba a problémám úgy egyszerűbb. :D egy ismerősöm adóbevallását csináltam meg. sajnos el lett kapkodva az adóbevallás ,és kiderült hogy volt családkedvezmény levonás a gyed ből így a férj adóbevallása megváltozik.(persze az adóbevallást elküldték ) kérdés az lenne hogy kell kitölteni a 16-01 est és a 170 est mert egyszerűen mindig hibaüzenet jön ki ???? Sajnos ehhez már béna vagyok.
Bérjövedelem régi 1.345.113 új 1.345.113
Családikedv. 1.345.113 új 1.337.740
Számított adó 0 új 1.180
Levont adó előleg 215.218 új 215.218
Visszaigényelhető 215.218 új 214.038
Köszi előre is a választ remélem mindent érthetően írtam le .Várom mielőbbi válaszod.
Üdv További szép napot Eszti
Hát, megizzadtam én is, már 2 éve nem csináltam önellenőrzést :p Akarom mondani nem segítettem a kiöltésben.
Már gondoltam, hogy csinálok egy fórumot, hogy segítek a bevallás kitöltésben, de félek, hogy meghaladná az erőmet a sok kérdés... :D
És nagyon szívesen :)
Gyakorolok áprilisra, megyek vissza az Üszire dógozni :)
Tehát.
A 16-01 lapra az 1. sorba a c oszlopba azt kell írnod, amennyivel kevesebb Szja-t kell befizetned az idén, egészen pontosan a régi bevallásod "B" lapjának 51. sora és az új bevallásod 51. sorának a különbségét.
A "d" oszlopba pedig ugyanezt, mínusz előjellel.
A 170-es jelű adatlapot is ki kell töltened, mégpedig úgy, hogy az 1. sorba beírod "103", vagyis szja, mellé az összeget a "d" oszlopba, amit az előbb beírtál, de ezt már előjel nélkül :)
Valamint a Főlapon ki kell töltened a bankszámlaszámodat, vagy a postacímet, ahová kéred, illetve a "C" kockában azt kell beikszelni, hogy "Ha ön a visszaigényelhető összegnek egy részét visszakéri és/vagy átvezetést kér"!
Azért írtam le az elejét, hogy biztos jó legyen :)
Ha azon túl vagy, akkor már fél siker :)
Mindjárt jövök ;)
Akkor kezdem az elején, oké? :)
A főlapon a "C" kockában be kell írnod az eredeti bevallásod típusát, gondolom 1153 volt (ha nem a munkáltatód csinálta)
A "A" lapon a 16. sorba neked kell beírnod, hogy mennyi családi adókedvezmény csökkenti az adóalapodat, ez egy gyermek esetén 62.500 Ft/hó. Mikor született a gyermek(ek)?
A többi adatot gyakorlatilag ugyanúgy kell kitölteni, mint az eredeti bevallásban volt, tehát a kereseted az 1. sorba, adójóváírás hónapok a "B" lap 24. sor "a" oszlopba, a munkáltatód által levont adót az 55. sorba.
A "C" lapon a 70. sorba fog majd kerülni, hogy mennyit kapsz vissza.
01 és 02 lappal nem kell foglalkoznod, ha az eredeti bevallásodban sem volt ilyened (lakástörlesztés, ill. önkéntes egészség- vagy nyugdíjpénztár)
A 03 lapra pedig a gyerek(ek) adatait kell kitölteni:
Eltartott: X
Adóazonosító jele: 8.....
Neve, stb...
Bövebben:
Az idei adóbevallásom készítésénél vettem észre, hogy tavaly is érvényesíthettem volna a családi kedvezményt. Bementem ma a NAV-hoz és az ügyintézö hölgy azt mondta, hogy önrevízióval érvényesíthettem , a 1153-as bevallást újra kell csinálnom az új adatokkal.Ezt meg is csináltam, de nemtudom, hogy a 16-01,-02,-03-as ill. a 170-es lapon mit hova írjak.Valaki tudna segíteni? Elöre is köszönöm! :)
További ajánlott fórumok:
- Népszámlálási ív kitöltésében elakadtam
- Üzemi-, munkabaleseti jegyzőkönyv kitöltéséhez segítség kellene. Tudna valaki segíteni?
- Tud valaki segíteni a 08M30-as adóbevallás kitöltésében?
- OEP kiskönyv kitöltésével kapcsolatban tudtok segíteni?
- Tudna nekem segíteni valaki 0853-as önellenőrzésében?
- Lakásfenntartási igénylőlap kitöltésével kapcsolatosan tud valaki segíteni?