ADHD-s felnőtt (beszélgetés)
Nem volt könnyű ezeket leírni, de legalább értelme sem volt sajnos. Te simán csak őrültnek szeretnéd látni a rokont, és be vagy tojva. Próbáltam rávilágítani, hogy nem kell.
Én sem tudtam magamról vagy 35 évig, hogy adhd-s vagyok, hiszen régen nem foglalkoztak ezzel.
Sőt, van egy rossz hírem. Az adhd ritkán jön a levegőből, ahogy a doktornő nekem mondta, szóval a rokon ezt örökölte. ;)
Na akkor most lassan írom, mert látom, páran igen rossz viszonyban vannak a Google-val. Pedig jó fej.
Az
ADHD
nem
betegség.
Idegrendszeri eltérés.
A figyelem és a mozgás zavara. Hogy ezekből melyik a kifejezettebb, teljesen egyéni.
A mozgás zavara pl. nálam annyiban jelentkezik, hogy nagyon nehezemre esik végigállni egy himnuszt. Nehezemre esik egy helyben ülni, ha muszáj, váltogatom a lábaimat. Megigazítom a ruhámat. Megvakarom a szemöldökömet.
A figyelem zavara nálam kifejezettebb, tehát gyakran írok listát, szükségem van naptárra, ahova mindent felírok. Időnként visszakérdezek. Ha rádnézek, és te mondod a magadét, nem biztos, hogy hallom. Lehet, gondolatban teljesen máshol vagyok. Illetve ha nem nézek rád, attól még lehet a fókuszom teljesen rajtad, és észre fogok venni egy pici sóhajtást is, amit más nem. Ha valami érdekel, 1000%-osan tudok oda koncentrálni. Ha nem érdekel, ezerszer nehezebben, mint más.
Türelmetlen vagyok, amiről nem tudom eldönteni, hogy "én" vagyok, vagy az ADHD.
Komolyan párótok szerint ilyen egy dühöngő őrült, amelyik az asztal tetején ugrál?
Egyszer ugráltam az asztal tetején. De nemcsak én. És jó buli volt. :)
Amikor valaki vidaman ugral egy asztal tetejen, hjogygy o ADHD-s, en nem tehetek semmit... Meg akkor sem, ha elorditja a tehetetlensegem, es hogy suck the system.
Prtsze hogy tudja az ilyen, mivel
jatszik, de megteheti.
Minimum 15 evre tennem a jogsi megvonast.
Ez nem betegség csak más látásmód, nem lehet ilyenkor gyógyításról beszélni.
(felnőtt adhds facebook csoport segíthet)
A szakemberek a pontos diagnózis alapján tudnak javasolni terápiát. Lehet hogy elég a pszichológus, lehet hogy gyógyszeresen lehet kezelni, vagy a TSMT tornát javasolják. Ezt így látatlanban nem tudjuk.
Szerteágazó, sokrétű zavar ez,nem kifejezetten betegségnek mondanám, inkább egy idegrendszeri zavar. Valószínűleg már gyerekkorban alakult ki.
Agresszió? 🙄
Adhd-s vagyok, de agresszív nem. És gyógyszert se szedek. A legjobb szándékkal javaslom Hoxa helyett Google-t használni 🙄
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Pszichés betegségeimmel nehéz élnem a felnőttek életét 44 évesen. Sokat szenved a lelkem. Fel sem növök talán soha?
- "Jaaa és szerintem ma már nagyon ritka az olyan felnőtt nő, akinek ne lett volna minimum egy abortusza. . . "
- Indigó felnőttek! Kérlek írj, ha tudod magadról, hogy az vagy, de akkor is, ha még csak gyanakszol!
- A Mónika show káros hatása a felnött lakosságra
- Magzati kor- A felnőtt élet meghatározója?