Ááá, fáj!! (beszélgetés)
Sziasztok!
Nekem gyerekkoromba sok baj volt a manduláimmal,de végül(voltam kórházban is miatta)nem vetették ki anyuék.
Aztán mikor 22 éves voltam egyfolytában tüszős mandulagyulladásom volt 39 fokos lázzal,egyfolytában antibigyót szedtem(semicillint).
Mivel a kórházba voltam gyakorlaton gondoltam megkérdezek egy fül-orr gégészt,milyen gyógyszert ajánl,ami használ is.
Ő azt mondta ,hogy vetessem ki,mert folyamatosan folyik belőle a gennny.
Végül rászántam magam(azóta nem volt mandulagyulladásom)viszont szerintem (ha muszáj ) jobb gyerekkorba kivetetni.Engem nem altattak.És szerintem a gyerekek hamarabb kiheverik ezt a dolgot.
Orvostanhallgató vagyok. Az ACC-t száraz köhögésre ajánlom. Köptetőként nem is fog beválni.
Azt pedig, hogy az orvos azt ajánlotta neked,hogy vetesd ki a manduládat, nem tanácsolom. Nem véletlenül van az ott, ahol van. Ameddig nincs vele nagy gond, addig szerintem tűrj neki. :)
sziasztok...
nekem általános iskola 4. osztályában vették ki a mandulámat,jó rég volt,19 vagy 20 éve...kb 2 éve nagyon szarul voltam és elmentem a dokimhoz,aki közölte,mandulagyulladásom van...na,gondoltam,azt má' hogyan????amikor x éve nincs...mire a doki,az egy nyirok szerűség és ha ki is veszik,100%ban nem tudják eltávolítani ás az a két kis csonk gyulladt be,ami ilyenkor visszamarad....
attól nem lesz könnyebb a döntés.Régen még csak "szimpla" torokgyulladásaim voltak.Tavaly már hangszál gyulladás is.Most meg ez,láz nélkül még soha nem voltam ilyen rosszul!
Bár már kúszik felfelé.
Rájött a metszhetnékes szöveg :D
Na ez az, eddig miért nem mondta? :)
De nem teszel fel szavit, hogy 'milyen sűrűn vagy náthás'?
a háziorvosom fül-orr-gégész!
Ez most meglepő kérdés volt a részéről,mert eddig soha nem vetette fel.
Nekem a kislányomnak akarták kivenni pár éve. Azt mondta a doki, hogy ha később lesz olyan, hogy ki kell venni, amikor felnőtt lesz, akkor már nagyon kockázatos. Én ennek ellenére sem engedtem neki, és azóta sincs semmi baja. Egyszerűen majdnem minden fül-orr-gégész metszeni akar, átlagban pedig visszanő. A háziorvos meg nem ért hozzá annyira, mint egy fül-orr-gégész. Egyébként nem vagy egyedül a mostani nátháddal és torokfájással. Tégy fel egy szavazást, hogy milyen sűrűn szokott fájni a torka az embereknek. :)
Nekem egy-két havonta tuti. Ha meg már nátháról van szó, az már nem mandula, hanem immunrendszer.