Mennyi az esélye a Covid-19 vírus által okozott fertőződésnek egy panelház liftjében? (tudásbázis)
Igen, páran már mondták. :D
Titkárnő vagyok, nem gondozónő. Bár pont a héten kaptam meg, hogy jó főnővér lenne belőlem. Haha :)
Sok a fertőzött.
De ki olyan halálos?
A 60-as, cukor- és szívbeteg anyám átesett. Találkozott az öreg apámmal a fertőzöttsége idején.
Mind elpusztíthatatlan ok vagyunk. Ahhha.... Szeretném én is ezt hinni.
Hogy ne!
Szerintem a maszk nélkül kevesebb hányást hagynanak mindenen. De én elpusztíthatatlan vagyok, és visszarentethetetlen.
Én még az eldugult klotyokat is megnyerem a bazi nagy eszemmel, ha már nevetségesnek tartom pár hét után sincs ekkora cégnek "egy embert hívni" .
Még a kolera sem vitt el. Vagy egy faxa verhas, amiről a nagyanyám mesélt.
Védőfelszerelés, meg mondjuk nem tapperolom a fejem budi takaritas után.
Ha csak a látszat kedvéért is, de kellett volna legalább kezfertotlenitot használnia.
A konyhán sem úgy megy jobb helyeken, vagy a kiadasnal, hogy meg akarom az orrom, és ne parazzunk, hanem kezet kell mosni. Engem ki is bacnanak, ha ilyen troger lennék, és kamerazva minden.
Nem minden tökéletes, mint a nagy könyvben, de azért annyi onkontrollja mindenkinek lehet, hogy nem tapperolja az arcát.
Nekem vacakok nyalkahartyaim. Folyton folyik az és közben száraz az orrom, a tullegkondiciinalt helyeken minden bajom van, és viszket az orrom, de pl. croupierkent nem nyulhatsz a fejéhez sem" tiszta kéz " kutatása nélkül, úgyhogy nem nyulsz hozzá.
Egy bárányhimlős gyerek is megérti, hogy nem szabad vakarozni, csak a hülyék nem. Ha meg annyira rossz, megteszed, és kezetmosol/fertotlenitesz/maszkot cserepet.
Tök mindegy mennyire hiszti a kovid, ha ez a szabály, akkor be kell tartani.
Amúgy az orrvakaras után eddig is illett volna kezet tisztítani a pénztárban. És előtte is.
A folyton vakarozzo ekcemas, mindenre allergiás kolléganőm sem érti meg miért ne vakarozzon főleg. Mert a koszos kis kezével felseri az irritált bőrét. Talán ezért gyulladt be folyton.
Mi lenne, ha még véleményem is lenne....
Szerintem ijesztőbb, hogy a kovid miatt képtelenség orvoshoz eljutni.
Pár hónap telefonos! időpontot kapni nőgyógyászati vizsgálatra miután valaki kórházban volt a több hónapja nem múló vérzéssel. Ez történt egy kolleganommel. Egyszer lehet nevetni egy szünetben, hogy hogy kell vajon az okostelefont erre használni, de azért ez siralmas. Nekem kétszer volt mehnyalkahartya gyulladásom, egyszer műtötték emiatt. Szoval nagyon aterzem.
És az adott időpont az új lockdown-ra esett, így vagy beszéltek vele, vagy nem.
Az átlag vevő simán leveszi a maszkot a pénztárnál, ha nem értik mit ordibal, és nem fertőtleníteni se előtte, se utána.
Ez akkor igazán vicces, amikor látványosan tartani akarja a több métert is, és nem vesz át semmit kézből kézbe, mert hu-de tudatos. De a pudvas, nyalas kis kezével mindent osszetapperol.
Itt a helyi járaton meg a vírus előtt évekkel is csak contactless kártyával lehetett fizetni, hogy ne csesszek az időt az emberek felszalasnal.
De hogy mondják valamit az eredeti kérdésre is: lepcsozni soha nem tilos, de azt a levegőt is szívják más emberek.
Elvileg nem szabhatnak alsó határt, de megteszik.
Én mindig felhívom erre a figyelmüket, és közlöm, hogy jelentem őket;)
Még egyszer nem nyomtam fel senkit...
de ez régebben volt, ugye? Megnevezték?
Jó, hogy nem lett nagyobb bajotok!
Valakik azt mondták rád, hogy vírustagadó vagy?
Ja, amit én írtam magamról, azt csak egy szimpla megjegyzésként kezeld. Csak beszúrtam, mert amúgy tényleg így van.
Mellesleg nekem a korona nélkül is bőven stresszes az életem idestova 15 éve. Ráadásul kikerülhetetlenül. Hogy miért, azt most nem írnám le ide. Pont ennek ellensúlyozására igyekszem jó minőségű, tápláló kajákat enni, napi 5 km a futásadagom, hacsak nem szakad az eső, és még mást is sportolok heti 4 alkalommal. Ebben nincs hiba. :)
Abban van igazad, hogy kiirtani sem lenne szabad a természetes immunitásunkat.
(Azon filóztam így ismeretlenül, hogy vajon mi lehet a foglalkozásod. :) Nekem gondozónő ugrott be elsőre. Az írásból látott habitus alapján. :)
További ajánlott fórumok:
- A panelházak fürdőszoba felújításának mi a menete?
- A Covid-19 tesztelés nagyon kellemetlen?
- Mennyit kér manapság egy szobafestő kb 50-60 nm panelház kimeszeléséért?
- Vírus COVID-19 második hulláma alatt látattok városfertőtlenítést?
- Clungene® COVID-19 IgG/IgM gyorsteszt
- Bp.XV.ker.-i Újpalotán lakók!mennyi közösköltséget fizettek egy liftes panelházban 54 nm felett?költözés miatt érdekel.