Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A totális lebőgés, avagy Hedon a konyhában csak mosogasson fórum

A totális lebőgés, avagy Hedon a konyhában csak mosogasson (beszélgetés)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A totális lebőgés, avagy Hedon a konyhában csak mosogasson

1 2
34. winny
2012. febr. 8. 15:54
Ez életveszély!-:DD
2012. febr. 8. 05:36
Ha valaki segíteni akar, az ne röhögje ki a kezdőt: ő is az volt valaha...A baj csak az, hogyha valaki nem vadász, hanem veszi-kapja, akkor sokáig kell várnia a következő alkalomra.Persze nem árt megfogadni az ősi tanácsokat: előbb olvassunk, majd pácoljunk és meggondoltan fogjunk hozzá...
2012. febr. 7. 17:28
Azt hittem, valamit reklámozni fognak a végén, de nem...
31. 7823df1f23 (válaszként erre: 29. - Cucicsillag)
2012. febr. 7. 10:34

:DD

te,ez humor volt?????

2012. febr. 7. 08:02

Jó, kis aranyos cikk! Szeretek ilyenek olvasni. :))

Gratulálok, jó humorod van!

2012. febr. 6. 23:39

Cuki vót' aszittem elsőre, másodikra sőt,amíg oda nem kattancsáltam,h.csjaszi vagy :o)

jó kuktál/s kodást!

2012. febr. 6. 22:28
Tetszett, köszi a jókedvet!
2012. febr. 6. 20:51
Ez igen, te aztán nagyon értesz ahhoz, olyan embert is meg tudjál nevettetni, akinek mostanában csak mindig rossz a kedve. Köszönöm!
26. syria
2012. febr. 6. 20:00

Ne add fel!

Főzz máskor is, hátha lekőrözöd a párod. :D Ha meg nem, lesz újabb jópofa cikk. :D

És tényleg, fogadd meg, amit itt többen írtak: vendéglátásra csak kipróbált recepttel készülj. S még akkor se bízd el magad! Jártam már úgy, hogy bevált receptet félvállról vettem, s jól ráfaragtam.

25. bdioda
2012. febr. 6. 19:47
Bírtam az írásod, gratula! az őz meg... legalább lett egy jó sztori belőle :D
24. 7823df1f23 (válaszként erre: 23. - Sly7105)
2012. febr. 6. 17:06

..."értékelni kell az igyekezetet is"...


minden képp:))

2012. febr. 6. 16:33
Gratulálok! A cikk nagyon jó, élmény volt olvasni, elképzeltem minden mozzanatát:) Hagyd a fenébe a főzést, ha végképp elment tőle a kedved, ha mégsem, akkor szerintem próbálkozz kicsit egyszerűbb kajákkal először... Akár egy mirelite pizza megsütésével:):):) De komolyra fordítva! szerintem értékelni kell az igyekezetet is!!
2012. febr. 6. 16:28
Aranyos. A felfogás is :))
21. Enéh1 (válaszként erre: 20. - Bionet58)
2012. febr. 6. 14:17
nem feltétlen kell pácolni, attól függ, hogy mi lesz belőle! amúgy én a konfitálás mellett vagyok
2012. febr. 6. 13:55

A vadételeket nem aznap, hanem 1 - 3. nappal az elkészítés előtt pácoljuk be. A másik pedig azért nem találni az egy csípet, és társai elnevezést a mértékegységben mert nincs is. Viszont nem mindenkinek egyforma mennyiség kell sem a sóból, sem egyéb fúszerból, nem beszélve az elkészítendő étel mennyiségéről. Egyébként főzés közben minden esetben kiderül az étel mit kíván még, sütésnél pedig kb. félig kész állapotban célszerű mindezt kideríteni.


Egyébként pedig azok az ételek szoktak leginkább sikerülni, amit az ember szemre ész nélkül ízesít. Igaz ehhez azért kell egy kis konyhai rutin.

2012. febr. 6. 13:39
Aranyos:)))
18. Enéh1
2012. febr. 6. 13:26

Szia!


Tetszett a cikk...legközelebb elmondjuk a titkát a vadkaja készítésének :)

de ne add fel, sikerülni fog egyszer és nem búgni fogja anyós, hogy de finom, hanem visítani :D

2012. febr. 6. 12:26

Jó cikk az elrontott vacsiról:)) Gratulálok!

Én eddig a Bambit csak pörköltnek készítettem el, sütni még nem sütöttem, ellenben egy húsvétkor báránnyal próbálkoztam. Hát annak is volt "szaga"... ehetetlen volt részemről: inkább ki mint be ment volna.


Alább már mindenki megírta és így igaz! További jó kísérletezést a mamán és a papán:)) - vicc volt.

2012. febr. 6. 12:13

Hát igen. Édesanyám szokta mondani, hogy járt utat a bizonytalanért el ne hagyd. :)

Meg még azt is, hogy a recept az útmutató attól el lehet térni ha van egy jól bevállt recept a sülthús készítésére. :)


De ne csüggedj, tudod csak az nem ront, aki nem próbálkozik. :)

15. Lhara
2012. febr. 6. 11:39
:DDD A pizzával lehet, hogy javítottál volna anyóspajtinál a renomédon :))) Ne félj tőle! Bízom benne látatlanban is, hogy tán mégsem harap... de a pizzából azért mégis harapott volna :DDD
14. verem
2012. febr. 6. 11:17
Nagyon tetszett az írásod, pár év múlva milyen jót fogtok anyóspajtással nevetni ezen a sztorin.
13. zefex (válaszként erre: 1. - Hedon01)
2012. febr. 6. 11:04

Ne búsulj, a mesterszakácsok is rontanak el ételt, legfeljebb azt mondják, nem vagy elég ínyenc, azért nem tudod értékelni :)

A következő jobb lesz! Bár általában nem olyankor jön a vendég :)

12. zefex (válaszként erre: 9. - Szulamit67)
2012. febr. 6. 11:01

Nem erős lángon kell indítani a hús sütését, hogy kérget kapjon, és az ízeket, zamatokat, nedvet bezárja? Majd utána lassú tűzön folytatni? Vagy a vadhúsok kivételt képeznek?

Vadhúst még nem sütöttem, csak pörköltnek főztem, igaz, azt is kuktában. Még mielőtt megkövezne érte valaki, remek lett :)

11. 3687b4709d (válaszként erre: 9. - Szulamit67)
2012. febr. 6. 10:58
én mint vadász asszonykája .....ritkán pácolom be a húst és mégsem vadszagú és ízű.az őznek és a szarvascombnak valóban jót tesz a bőséges szalonna tűzdelés.bár én nem teszek a szalcsi mellé még fokit is mert akkor picit keserű lesz a hús.a pácról pedig annyit még hogy előtte való este beáztatom ecetes hagymás borsos babéros vízbe,de tejbe is próbáltam és úgy omlósabb lett.álltalában vaddisznó hús van nálunk azzal pedig nem kell annyit bajlódni.:)sőt még zsírt is szoktam sütni ha van rajta szalonna.:))
2012. febr. 6. 10:16

Nagyon jó cikk!!! Jókat nevettem rajta.

De tényleg, ha legközelebb vendégeket hívtok, valami egyszerűbbel próbálkozzatok! Nem gáz még a rántott hús sem, ha jól van megcsinálva!

Azért ez a kudarc ne szegje kedvedet.


Vígasztaljon, hogy írni is jobban tudsz, mint főzni. És nem lehet mindenki mindenben jó! ;)

2012. febr. 6. 09:58

Én szoktam vadat készíteni. A vadhús elkészítésének alfája és omegája a pácolás. Minimun 1, de inkább két napig. A húst ecetes forró vízzel kell leforrázni, ha nagyon "vadszagú". :) Puha vadhús nincs, ezért spékelni avagy tűzdelni kell szalonnával. Ez azt jelenti, hogy 2-3 cm-ént hosszú, vékony pengéjű késsel beleszúrunk a húsba és a lyukba szalonnát, fokhagymát dugunk. Só, bors, rozmaring, babér fűszerek illenek hozzá. Sütni lassan kell- minimum 2-3, de inkább négy órát, lefedve, időnként locsolgatva. Meg lehewt csinálni puhára, de a fenti lépéseket be kell tartani.

Tapasztalatlan szakács jelöltnek nem érdemes első körben ezzel próbálkoznia. :)))

8. fd32e0aabb (válaszként erre: 1. - Hedon01)
2012. febr. 6. 09:51

Fel a fejjel, ez bárkivel előfordulhat!

Valóban vendégváráshoz MINDIG kipróbált recept kell!

:)

7. 7823df1f23 (válaszként erre: 5. - Tökvirág)
2012. febr. 6. 09:35

kiderült...

mindent:DDD

2012. febr. 6. 09:35

:DDD

a kaja lehet,hogy csapni való volt..de a cikk jól sikerült..akkor is ennyire humornál voltál,mikor több kaját vittél vissza a konyhába,mint amit feltálaltál??:)

megfizetted a tanuló pénzt:)))

én már tízen akárhány éve főzőcskézek,de ennek még én sem mertem volna neki állni...nagy bátorságra vall..a vadat nehéz elkészíteni,és szerintem a fröccsöt is lehet a bambinak szánták..de végül is igaza ami igaz.."szeretek borral főzni,néha még az ételbe is jut" alapon gondolkodtál...

de legalább megpróbáltad:)


gratulálok:))

2012. febr. 6. 09:27
Nem rossz cikk, de azt hittem, hogy kiderul, hogy mit rontott el.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook