A tévénk tönkrement, kötöttünk rá biztosítást, viszont a cég, ahol vettük, megszűnt! Van ötlet, hová forduljunk? (tudásbázis)
sziasztok! nem tudom, én keverem-e a fogalmakat.
a tévére, amikor vettük, kötöttünk termékbiztosítást. ez van a papírra írva, ezért neveztem annak.
hívtam a biztosítót, de el vannak tűnve. gyaníthatóan ez is az elektro-word tulajaihoz köthető.
köszönöm mindenkinek!
Nekem az az érzésem hogy itt keverednek a fogalmak.
Ha lakásbiztosítás keretében, pl. elemi kár (vilámcsapás) miatt biztosítósra szeretnéd megjavíttatni, akkor a kötvényben foglaltaknak megfelelően fordulj a biztosítóhoz, majd bármelyik számlaképes szervizhez.
Ha elemi kár miatt ment tönkre és garanciális, akkor csak a szerződéses szerviz javíthatja meg, ellenkező esetben a garancia érvényét veszti. De elemi kár esetén a szerződéses szerviz is fizetősre fogja megcsinálni, csak a biztosítóhoz be kell vinni a számlát és a munkapalot, és kifizetik.
Ha garanciális de nem elemi kár miatt ment tönkre akkor csak a szerződéses szervizek valamelyike javíja meg. Attól függetlenül hogy az üzlet megszűnt, valami módon kell tudni érvényesíteni a jogos garanciális igényt. Fordulj a gyártó magayarosrszági képviseletéhez (pl. LG magyarország stb de látom ezt tetted...) és útbaigazítanak.
A biztosításnak a garanciához semmi köze, nem is értem a kérdést.
????
Biztosítással a biztosítóhoz kell fordulni.
sziasztok! köszönöm szépen mindenkinek! közben felhívtam a gyártó központi telefonszámát és egy nagyon kedves ügyintéző felvette az adataimat, két napon belül ígérte, hogy szerelő kollégájuk felkeres. :) nagyon örültem a hírnek :)
az viszont még mindig aggaszt, hogy ha mindez egy hónappal később történik, nincs már rá gyári garancia és ott állok a kihajított biztosítási pénzemmel, egy halom használhatatlan papírral.
mindenképpen veszem majd a fáradtságot és felkeresem a fogyasztóvédelmet, valamint utánanézek az említett biztosítónak.
Szerintem a fogyasztóvédelem oldalán, van olyan hogy elérhetőségek: telefonszám meg @ .
Felhívod őket és elmondják mit kell tenni.
Nem veszhet el semmilyen garancia.
www.nfh.hu/magyar/hasznos/szavatossag
További ajánlott fórumok:
- Egy tönkrement, korábban jól működő házasság története
- Óvodások gyenge immunrendszere --> tönkremenni mindenhogyan.
- Kisállat biztosításánál milyen papírokat kell beküldeni a biztosítóhoz?
- Kötelező biztosítás
- Egy tönkrement házasságot, felrúgnál egy új szerelemért?
- Hogyan tudnék elszakadni ebből az egészből minél előbb? Tönkrementem egészségileg, anyagilag, minden hogyan.