A tej áfájának csökkentése (beszélgetés)
Aha, főleg ha 1 napos az akció. Ilyenek is vannak.
Nálam ki tudják húzni a gyufát átveréssel.
Pénteken 499 Ft volt a csirke felsőcomb kilója.
Azért fontos tudni, hogy szabványosnál picivel kisebbek voltak, emiatt lehetett másodosztályú, de nem bánom. Finom volt rántva :)
Eddig 46 ft volt a mélyalmos tojás az Aldiban, most 38 ft, én csak ezt veszem.
A szabad tartású csirke kg ára (szintén csak ezt veszem) kb. 200 ft-tal csökkent. De azt tudom, hogy az Aldiban kapható szárnyasok teljes spektruma olcsóbb lett, látom hetente.
Alföldit.
Én csak 1,5-öst szoktam venni.
A kérdés: adhatná drágábban. Ha nagy a verseny, akkor nem adhatja.
Viszont ha mindenki emel, akkor ő is emelhet.
"Te tudsz olyan céget, amelyik adhatná a termékét drágábban, de nem teszi meg?"
Igen, tudok!
A piacon sok pékség van. És árverseny van, ezért nem drága a kenyér pl. ott ahol én is vásárolok.
Mindig hosszú sor van, mert az árújuk is jó, friss.
Ahol mégis drágán adták a pékárút, már rég be is zárt.
milyen tejet?
Penny Sissy 2.8-as 195 FT.
Én a pennyben 130 Ft-ért veszem a tejet.
CBA-ban 169, Lidl-ben meg 145.
A kis cégek arról az 1 azaz egy %-ról...
Mindenki profitot akar...
A dolgozók meg jó béreket. Ha itt nem kapják meg, elmennek az országból. Vagyis a munkaerőt meg kell fizetni.
Azonkívül az állam jár legjobban, a befizetett magasabb adók miatt...
Nálunk nincs coop.
Mindig piacon veszem a tojást. Nem drága, mert máshol úgy 40 Ft.
165-ért tej?
a sajátmárkások is (Penny, Spar, stb.) 200-nál kezdődnek.
Aha, A nyereményadó csökkenéséről meg elfelejtkeznek.
Te simán elhiszed, hogy csak ez az oka?
A piacgazdaságban az áru értékét az szabja meg, mennyiért tudják eladni, a cél a profitmaximalizálás. Ezzel a nyilatkozattal csak áthárították a felelősséget, hogy ne őket szidják az emberek.
Te tudsz olyan céget, amelyik adhatná a termékét drágábban, de nem teszi meg?
Na én meg "kitolok" velük, mert azért veszem ezt a kicsi dobozt, hogy sok házi joghurtot tudjak belőle készíteni. Már évek óta gyártom, sokkal jobban járok így. Általában Lidlben és Sparban vásárolok.
Sajna, jön a drágulás!
Kis doboz joghurtot szoktam venni, 49 Ft volt, most 55.
Ami állítólag csökken, az drágább mifelénk. A tej is drágább.:(
ÁFA csökkenés ide, avagy oda!
Hááát, nem tudom, te honnan tájékozódsz.
"A kenyér 30 százalékos áremelkedésével kell kalkulálniuk a fogyasztóknak januártól, mivel a sütőiparban növelni kell a béreket a munkaerő megtartása érdekében."
Nálunk a zöldséges árulja 28-ért a fürjtojást. Azt hittem otthon, rögtön kifutok a világból, mikor megláttam, hogy már nem is jérce-tojás... Kettő db-ot kell felütnöm, hogy 1 normál adag nokedlit tudjak kavarni = 56 Ft, míg a valóban szép tojás 45/db. A múlt héten vissza álltam a normál méretre, és adja el az aprót annyiért, akinek akarja!
Valóban sokszor vérlázító, amit megcsinálnak velünk.
A béremelés sem indokol ekkora áremelést, főleg, hogy a nyereségadó is csökkent.
Simán emeltek, hogy több legyen a haszon, és ezt hozták fel indoknak. Ez is piacgazdaság. Amíg a magasabb áron is megveszik, nem fogják olcsóbban adni.
Az én macskáim a spáros Nelly pástétomot szeretik, a Lidl-es Patét nem annyira ( pedig annak még az illata is jobb,) a Lidlben az hiszem 5 ft-tal olcsóbb.
Egyébként a világon mindennek, tejtermékeknek húsnak péksütiknek, vegysszereknek , felment az ára - nem is kicsit, 10 % körül - a Spárban Coopban Lidlben is.Valaki irta az UHT tejet, az tényleg a tavalyi áron maradt de eddig is elég drága volt. Ami karácsony előtt napi 2000 Ft körül volt, most ugyanaz a cucc 2800 körül van.
( napi kajánk )
Ja, a hagyma banán maradt a régi áron, de pld a zöldpaprika ára mindenütt emelkedett.
Eddig 26 Ft volt a tojás, ahol veszem, most 30.
A csirkemell eddig 1000, most 1100.
Még mindig olcsóbban veszem, mintha máshol venném, de emelkedett....
A Penny, amiben időnként megfordulok, teljesen rendezett, kulturált és vannak az akciós termékek is általában, legalábbis én még nem maradtam le semmiről, amit venni szerettem volna. Kosár is van.
Valószínűleg ez is üzletvezető függő lehet.
További ajánlott fórumok:
- CH csökkentett diéta és mozgás, hogy jöjjön a baba....
- 12 évre csökkentenék a büntethetőségi korhatárt. Gyerekeket börtönbe?
- Van olyan akinek a drága exének sikerült a gyerektartásdíjat csökkentenie? Írnátok a tapasztalaitokról?
- Hogyan lehet csökkenteni a pcos tüneteket (szőrösödés, hajhullás, hízás...)?
- Magas a tesztoszteronom... Hogyan lehet csökkenteni?
- Le szeretném csökkenteni a napi kávé adagomat, mit javasoltok a koffeinmentes kávé helyett, ami nem tartalmaz cukrot?