A SZÉP kártya átruházható? (tudásbázis)
Eddigi használatom során (vendéglátós zseb) sosem kértek igazolványt, hogy én én vagyok-e.
De mint mindenki írta, a kártyán szereplő névvel kell aláírni minden kifizetett számlát.
Elvileg csak a kértya tulajdonosa használhatja a kártyát, de pl. az én kártyámmal simán fizet a férjem. Megkérdezik, hogy saját kártya e, ő válaszol, hogy igen, és lehúzzák. Pedig látható, hogy a kártyán női név van, a használó meg pasi:DDD
A fiam is szokta használni, általában lánnyal megy és akkor a lány fizet vele.
A vendéglátás zsebben lévő összeget étteremben, hentesnél és még strand belépőre is lehet használni. A szálláshelyest, csak szálláshelyre.
Ez az egyszerűbb része szerintem, mert ha online lefoglalsz valamit, akkor simán fizeted vele, és már el is használtad....
Azt mondja 8000 ft csak étterembe lehet felhasználni a 95000ft pedig szállásra..
Nem 9500ft
Ez pontosan mit takar...bocsánat hogy értetlenkedem de abszolút nem vagyok járatos a témába..
Neki pedig nagyobb szüksége van a készpénzre de nem szeretném ha baj lenne belőle.
Azt mondja 8000ft van éttermi felhasználásra
És egyébként 95000ft
én máséval (családtag) járok fagyizni.
DE ő nem jelent fel tutira, hogy eltűnt a kártyája...
Névre szóló, így nem lehet eladni.
Ráadásul minden alkalommal amikor fizet vele az ember alá kell írnia mint ha bankkártyával fizet.
És csak a tulajdonos írhatja alá.
Így meg ne vegyétek.
További ajánlott fórumok:
- A munkáltató le tudja nyúlni a támogatást amit Szép kártyára pályázott?
- Ha egy étteremben SZÉP kártyával fizetsz, adsz külön borravalót a pincérnek?
- A Szép-kártya május 31-ig felhasználható csak?
- Miként kell foglalási díjat fizetni szállodában, ha majd SZÉP kártyával fizetnék?
- OTP Szépkártya (Melegétkezés) milyen boltokban fogadják el?
- Mit lehet kezdeni az OTP SZÉP kártyán maradt összeggel, ha már nem tudjuk felhasználni?