Ha egy étteremben SZÉP kártyával fizetsz, adsz külön borravalót a pincérnek? (tudásbázis)
Köszönöm!
Nem adtam borravalót.
Nem is lett volna apróm.
Most rendeltem netpincéren ételt. A szállítási díjat külön felszámolták. Online fizettem.
Ti adnátok borravalót ebben a helyzetben?
Aha! Köszi:)
Azt tudtam, hogy a zsebbe adott -elvileg- a közösbe landol, de arról nem tudtam, hogy ilyen hozzáírós módon is működik:)
Én utálok borravalózni. Ezért tudom, hogy melyek azok az egységek a városban, ahol nem fogadnak el, mondván, nekik fontosabb az, hogy törzsvendégeik visszajárjanak.
Én azt szeretem, ha megmondják, ennyi -aztán kifizetem. De hogy törpöljek, hogy megsértem, hülyének néz?Ez nem megy nekem.
Most ezt nem értem - de valóban nem.
A borravaló a pincér zsebébe megy. Ha "hozzá számol", akkor az valami közös kasszába? És az összegzésnél a fennmaradó pluszt osztják szét? Én nem kártyázok szinte sehol, ezért nem értem.
Ná, ami tetszik a nyugati stílusban ilyen szempotból, az az, hogy beleszámolják ők a borravalót.
Olaszország, tengerpart, pizzáért fizetünk. Megjelenik a számlán egy olyan, hogy "coperto" és az fedi a borravalót a pincérnek. Ez azért előnyös szerintem, mert én pl soha nem tudom, hogy mennyit kellene adjak. Van amikor kevesellem, van amikor sokallom a 10%-ot.
Persze, ennek a módszernek a hátulütője, ha nem hagynál ott annyit.
További ajánlott fórumok:
- Mennyi borravalót adsz a manikürösnek, fodrásznak, kozmetikusnak?
- Te mennyi (hány százalék) borravalót adsz az éttermekben?
- Te kinek adsz borravalót? Hol/ mikor kötelező borravalót adni (a szokásjog okán)?
- Mennyi borravalót szoktak adni egy műkörmösnek?Mi az "ideális"?
- Dolgozott már közületek valaki kínai étteremben?Igaz, hogy koszosak és köpködnek?
- Hány százalék borravalót szoktál adni étteremben, kávézóban?