A személyi igazolvány újítása, névváltozás miatt pénzbe kerül? (tudásbázis kérdés)
Az anyakönyvvezetőnél fizettem 5000Ft-t (a lánykori nevemért!)
személyi-még érvényes volt- 1500Ft,lakcímkártya 500Ft volt
Taj és adó kártya intézése még várólistán van,ideiglenes személyivel nem tudtam ezeket elintézni.
Köszönöm a választ, jövőhéten fizu után tudom intézni, de megírom majd, hogy mi hogy volt, és mi mennyi volt.
Köszi, szia!
A névváltozás az egy külön dolog.
5 ezer a névváltozás+ 1500 a személyi+500 a lakcímigazolvány
A bírósági végzést vidd magaddal
Szia!
Azért érdekelne a dolog, mert most voltam benn nálunk az önkormányzatnál, és közölték, hogy a házassági anyakönyvi kivonat + 5000 ft illetékbélyeg kell a névváltozáshoz, és utána lehet a személyit intézni... hazajöttem, és most jöttem rá, hogy a házassági kivonatot le kellett adnom a bíróságon... most akkor mi a helyzet? Hogyan adjam be??
Azt hittem, hogy ha kimondják a válást, automatikusan a nevem is változik, de nem....
Úgy tudom nem változott az illeték
Házasságkötés vagy válás miatti névváltozás esetén:
személyi igazolvány, házassági anyakönyvi kivonat, válás esetén: a házassági anyakönyvi kivonatra való bejegyzés az új névről, születési
anyakönyvi kivonat, hatósági bizonyítvány személyi számról, 1.500,- Ft-os
illetékbélyeg. Lakcímigazolványhoz 500,- Ft-os illetékbélyeg.
Sziasztok, él még ez a fórum? Ha igen, várom a mostani összegeket, mert nekem aktuális lenne.
Köszi.
Ehhez még hozzájön a TAJ és adókártya, de ezek nem kerülnek pénzbe, ha viszed a régit.
A személyinél, ha viszed a születési anyakönyvet, akkor lehet,hogy ingyen van. A régi személyimben lemaradt az anyukám második neve és ezért ingyen csinálták. A válásnál a legdrágább nekem az autóm törzskönyve volt. Egy nőnél ilyen drága a válás. Soha többet nem veszem fel másnak a nevét.
Szia!
Én ma voltam,és a jogerős ítéletet kérik!!
Ja,és 500Ft-ot fizettem,meg még 4000-t a jogsiért..Útlevelet hagytam...
Az 5.000.-ftot az anyakönyvvezetőnél kell fizetni. Az okmányirodában 1500 a személyi, ha nincs lejárva, a lakcimkártya 500.-ft, a jogsi 4.000.-. Ha útlevelet is szeretnél csináltatni, 6.000 vagy 10.000.- attól függően, hogy 5 vagy 10 évre kéred. Szerintem ezt nem igazán érdemes megcsináltatni már manapság, amikor nagyon sok helyre személyivel tudsz kimenni
Ezt azért irtam, mert okmányirodás vagyok
Szia!
Nekem azt mondta az ügyvéd,hogy ha viszed a válási papírokat a válás után 6 hónapig,akkor nem kerül pénzbe.De én szerdán megyek hasonló ügyben a hivatalba,megírom neked,ha még aktuális-legkésőbb péntekig.
További ajánlott fórumok:
- Mennyibe kerül az személyi igazolvány csere házasságkötés után?
- Ausztriába szeretnék menni, de nincs útlevelem. Tudja valaki biztosra, hogy elég a személyi igazolvány a határátlépésnél?
- Ideiglenes személyi igazolványt azonnal adnak? Vagy várni kell rá pár napot?
- Új személyi csináltatásakor változik az igazolvány száma?
- Ha névváltozás miatt cserélem a személyi igazolványom és nem férek bele a 8 napos határidőbe akkor mi van? Mi a következménye?
- Személyi igazolványt szeretnék csináltatni, kell vinni okmánybélyeget?