Személyi igazolványt szeretnék csináltatni, kell vinni okmánybélyeget? (tudásbázis)
Egyáltalán nem fontos, hogy az embernek személyi igazolványa legyen.
Nekem évekig nem volt. Lakcímkártya+jogsival még bankszámlát is tudtam nyitni.
(Aztán mégis megcsináltattam, mert külföldre utaztunk.)
Az okmányirodában is csekkre fizeted be,csak ott a helyszínen.Nyilván, ahol erre nincs kialakítva, ott a postára kell elmenni befizetni.Nálunk már bankkártyával is kifizethető az összeg az okmányirodán. A bizonylattal vissza, és már csinálják is, kapod az ideiglenest rögtön.
Valószínű önkormányzatok válogatják , mert nekem is adtak csekket befizettem a postán , vissza kellett vinni a befizetőszelvényt ennyi .kb két hét múlva értesítettek vissza kellett mennem átvenni az igazolványt. Addig ideiglenest kaptam .
Már nincs okmánybélyeg, az okmányirodában kell befizetni a díjat.
ha 1 éven belül kicserélteted, akkor csak 1.500 ft.ot kell fizetned, amit egyébként is kéne.1 éven túl, már büntetést kell fizetned, ha jól tudom az 3.000 ft.jobb minél előbb megcsináltatni az a biztos!
Nekem ott helyben kellett befizetni 1500 Ft-ot, csekken. Bankkártyával is fizethettem. Szerintem az okmánybélyeg már kiment a divatból.
Aki a régit szeretné kicserélni,az 1500ft-ba kerül.(ott helyben kell befizetni)8 munkanapon belül kipostázzák.Az okmányirodában hétfőn készítették el a papírokat,pénteken már megjött az úí igazolvány.
Az első igazolvány ingyenes.8 munkanapon belül készül el,és kiküldik a megadott lakcímre.
Nem adnak csekket,és nem kell a postán feladni.
Csekket adnak,amit postän kell feladni
28-án lesz két hónapja, hogy lejárt.
egy éven belül kell kicseréltetni...
ha ezen túl vagy akkor 3 ezer ft kell fizetni...
legalábbis egy ismerősömnél így volt.., kapott egy ideigleneset egy hónapra , majd megkapta az igazit
Lehet,hogy azért nem tudja senki,mert mindenki időben megcsináltatta,valószinüleg neked többet kell fizetned,mivel már 2 hónapja lejárt,kiváncsi vagyok megcsinálják-e neked soronkivül,hisz nem ők vétettek,hanem te.))
Nálunk 2 hetet mondanak, de eddig még a család minden tagja megkapta 1 hét múlva.
Nekem nem kellett, csak kaptam egy csekket /azt fogadják el a kód miatt/ befizettem a postán, és vissza ballagtam ott mindent megcsináltak a fényképtől a papír kitöltéséig. De különben az okmányirodában nálunk sorszámot kellet kérni, és mindnt elmondtak...
Azt esetleg tudja valaki, hogy ha lejárt februárban a személyi, akkor mennyi idő áll rendelkezésre az új elkészítéséhez?
Illetve az mennyibe kerül?
Ha nem volt még útlevél, akkor ingyenes.
Ha volt, akkor 1500 Ft.
Útlevél nincs,akkor csak nem kell fizetni,de azérta pénztárcád azért viszem:-)
Mennyi ídő ,kb mire megérkezik?
Húú,köszönöm a segítségeteket.
Akkor nem viszünk semmit csak az anyakönyvi kivonatot,mást csak nem kérnek.
Én úgy tudom, hogy az elsőért csak akkor kell fizetni, ha van útleveled.
Most néztem, ha nincs érvényes útleveled, akkor ingyenes, ha van, akkor 1500 forint.
Én úgy tudom,hogy az elsőnél nem kell fizetni semmit,vagyis csak akkor kell fizetni 1500.ft.-ot ha van érvényes útleveled.
Nálunk először időpontot kell kérni az okmányirodában. Ezután csak befizetni az ott kapott csekket, visszamenni vele és már készítik is a fotót, meg adják a papírt. később küldik levélben az igazolványt. De az elsőnél is kellett fizetni érte.
Már csekken kell fizetni,az okmányirodában adnak,postán feladod,a feladóvevényt kérik.Most csináltattam,igaz nem az elsőt,de újat kaptam.1500 Ft volt.
Nem, az okmányirodában kapsz csekket, és azt kell befizetni a postán, azzal visszaballagni. Bár nem tudom, hogy az elsőnél kell-e fizetni...
Meg ha kell is,akkor hány forintosat??
Az első személyi igazolványról van szó..
Személyi igazolványt szeretnék csináltatni, kell vinni okmánybélyeget?
További ajánlott fórumok: