A szegedi önkormányzat ad szülési támogatást és ha igen mennyit? (tudásbázis)
Nem tudom most miért hozod elő a hozzászólásomat, ami előtt nem írtál ilyet csak az anyasági támogatásról beszéltél, miután csak azt írtam, hogy nem csak ez az egyszeri juttatás létezik. Ennyi. És innentől nem szeretnék belefolyni ebbe a beszélgetésbe, mert sajnos elég rossz irányba ment ez az egész.
Szegény kérdezőt meg csak sajnálni tudom, mert ezek után 6x meggondolja, hogy feltegyen-e majd még 1kérdést, pedig ez az oldal erre van.
Ja és a védőnő ad a kismamának egy nyomtatványt, amit ki kell tölteni (név, a baba várható érkezése és telefonszám) és majd a védőnő adja le az önkormányzatnak. Ha Szegeden van ilyen...
Kívánok minden jót és sok boldogságot a babához (és ha úgy tetszik akkor igenis tessék 3babát szülni).
Én csak annyival kommentálnám, hogy olvasd el, amiket írsz! Egymás után. Csak a sajátjaidat. Egyik hsz-eddel támadod a másikat.
Ezenkívül támadod a tagokat is, amit igazából nem értek. A csúcspont, aminél lejebb talán esni már nem lehet a következő hsz-ed volt: "Bocs..kevertelek...na de mindegy....elmondom,hogy az internet nagyon okos....ha a neten utánanéznének sokan a dolgoknak és úgy mennének a hivatalokba..senki nem esne pofára..."
1. Igen, kevertél. Soha nem bántottalak, de te másokat folyamatosan.
2. Én tényleg megtettem, hogy utánanéztem a neten annak, amit kérdeztél és minden fikázás nélkül bemásoltam neked. Ha megtetted volna amiről írsz, meg sem kérdezed.
Viszont azt hiszem, nem erről és főként nem rólad szól a fórum, ezért talán jobb lenne abbahagyni egymás "lökdösését".
Szakadj már le rólam!
Az egyszeri anyasági országosan MINDENKINEK jár!Kivéve ha nincs meg a 4 orvosi vizsgálat,koraszülés esetén 1...az összege 64125ft....
Ja..neked is segítettem már többször is...de azon kérdésekkel is fordulhatnál védőnőhöz,gyerekorvoshoz!
Itt lezártam,szerintem ezen a fórumon az eslő hozzászólásommal sem forgattam ki semmit...császtok .
Mivel írtam hülyeséget?Azzal h menjen be az önkormányzathoz és kérdezze meg?
Ha meg ne te fikáztál bocs....
Védőnő nem tudja esetleg? Vagy ha van más kisbabás ismerős?
A legtutibb,ha felhívod az önkormányzatot.
Segíts kérlek! Miben fikáztalak le? :OOO Én kimásoltam egy szöveget, ami tartalmazta a kérdésedre a választ, de még csak megjegyzést sem fűztem hozzá. Fikáztalak? Melyik részében? Ez volt az összes hozzászólásom:
"Ezt találtam:
"A nyugdíj megállapítása során szolgálati időként természetesen a 4 órás munkaviszonyt is figyelembe kell venni. Azt azonban, hogy hogyan, illetve milyen arányban, a munkaviszonyban elért kereset nagysága határozza meg. Ugyanis, ha az elért nyugdíjjárulék-alapot képező kereset kevesebb minimálbérnél, akkor – az 1996. december 31-ét követő időszak tekintetében – biztosítási időnek csak az arányos időtartama vehető szolgálati időként figyelembe.
Összefoglalva tehát, az arányos szolgálati idő számításánál nem annak van jelentősége, hogy a teljes munkaidőhöz képes mennyivel rövidebb munkaidőben történik a foglalkoztatás, hanem az abban elért kereset nagyságának. A nyugdíjjárulék alapját képező kereset és a minimálbér aránya határozza meg, hogy a biztosítási időből milyen időtartam ismerhető el szolgálati időként.
Tbj-tv. 1997. évi LXXX. törvény a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről
2011. évi CLVI. tv. 2011. évi CLVI. törvény az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról""
Nem tudom.
De nem is szülnék három gyermeket.
Ebben a témában nem vagyok érdekelt.
Nem, nem ad. :)
Bár én személyesen nem kérdeztem, ismerősöm viszont igen.
Félreértés ne essék, nem bántani akarom a kérdezőt, csak éppen ez is eszembe jutott.
Szerintem is érdemes felhívni a helyi önkormányzatot, ott pontos infót kaphat a kérdező.
Véleményem szerint az ilyen-olyan támogatás bizonytalan, mint a kutya vacsorája, azaz adható, de nem kötelezô. És bármikor megvonhatják.
Azaz: az emberlánya úgy szüljön, hogy egyetlen petákot sem kap senkitôl, ha mégis, az talált pénz!
Na, igen, a gyerektelenek ellen meg pl. hőbörögnek, hogy fizessenek gyerektelenségi adót, vagy kapjanak kevesebb nyugdíjat, mert ők nem nevelnek gyereket.
Csak azt meg közben igyekszenek szépen elfelejteni, hogy az ilyen-olyan segélyeket, támogatásokat, "figyelmességeket" éppen a gyerektelenek adójából kapják!
Szóval a gyerekek felnevelkedésében nem csak a szülők veszik ám ki a részüket anyagilag, hanem az egész társadalom is - a gyerektelenek is.
(ingyenes eü.ellátás, csecsemő- és gyerekorvos, védőnő, bölcsőde, óvoda, iskola fenntartása, diákbérlet kedvezmény, stb, stb, stb.)
További ajánlott fórumok:
- Az önkormányzattól kapott gyermeknevelési támogatás
- Tudtok valamit arról, hogy akinek min. 20%-kal megemelkedett a törlesztője, és deviza hitele van, jár önkormányzati támogatás?
- Ha nincs munkahelyem és óvodáskorú gyermeket nevelek, megkapom az önkormányzati rendkívüli támogatást?
- A nyíregyházi önkormányzatnál lehet igényelni szülési támogatást? Ha igen, mekkora összeg és milyen feltételek mellett igényelhető?
- Kihez fordulhatok, ha az önkormányzat nem akarja megadni a fiam után járó támogatásokat, akit egyedül nevelek?
- Visszatérítendő támogatás az önkormányzatoknál