A sürgősségi rendeléseknél mennyire kell "sürgős esetnek" lenni? (tudásbázis)
Bíztató! :S
Ez melyik kórház? Én Nyíregyházához tartozom.
én mostanában jártam, úgy hogy a munkahelyemről vittek be a sürgősségire, mert hánytam, ment a hasam, és mintha kés szurkálnak a hasamba. Erre egy injectioval(görcsoldó, fájdalomcsillapító és ilyenek voltak benne) lerendezett és közölte másnap menjek a háziorvoshoz!!!! Ő azonnal a sürgősségire küldött beutalóval a vérvételre és ultrahangra. Had mondjam el, ez 2-3között volt. A sürgősségin a csaj hőzöngött, hogy hogy képzeli a doki, hogy oda küldött. Aztán mikor vette a vért azon volt ki akadva, hogy a vérvételen miattam kell túlórázniuk. Aztán rá tettek 2óra infúzióra és az ultra hangot meg sem csinálták. A válasz az volt, hogy nincs rá szükség, mert a vérvétel nem mutatott ki semmit.
Szóval az én tapasztalatom alapján, a sürgősségi lóf...t sem ér, mert megdögölhetsz, akkor sem fognak alaposan kivizsgálni!!!!!
Úgy vagyok rosszul, hogy néha már fulladok a puffadástól, máskor meg jobb egy kicsit, de minden nap kellemetlen.
Egyszer voltam sürgősségi fül orr gégén még régebben, mert pánikrohamom volt és fulladtam, de akkor este volt és csak én voltam, így gyorsan megviszgáltak és kedvesek voltak. Ja és be volt gyulladva a mandulám, amiről gőzöm se volt. :)
Nálad mi volt a baj?
De akkor te eleve sürgősségire kaptál beutalót, én csak kotrol vizsgálatra, mert ez a háziorvos annyira sietett, hogy meg sem hallgatta mi van velem és csak egy beutalót kértem.
Nekem lehet nem is kellene gyomortükrözés, mert azt mondta a nő a telefonban, hogy egy évben egyszer csinálnak, ha nincs fekély. Csak szerettem volna visszamenni, de annyira azért nem vagyok jól, hogy november közepéig várjak. :S Szerintem nálam ultrahang lesz csak. Remélem.
A gasztroenterológiára szeretnék menni, mert pár heten rettenetesen puffadok, fáj a gyomrom ás – amiről nem sok jót olvastam – sötét a székletem. Nyáron tükröztek, ismét refluxot állapítottak meg, most pedig szeretnék visszamenni, de novembert középére adtak időpontot, viszont a nő azt mondta, ha bármi nagyobb baj van, menjek a sürgőségire, ott azonnal ultrahangoznak stb…
Merjek oda menni, vagy elzavarnak, mert nem haldoklom vagy vérzek? Hogy működik ez?
További ajánlott fórumok:
- Miért adnak a sürgősségin fiziológiás sóoldatot a vérvétel után, mikor azt sem tudják lesz-e bármilyen beavatkozás?
- A rendőrök miért fordulhatnak meg záróvonalon még akkor is, ha nem jelzik a sürgősséget? Rájuk nem vonatkozik a jogszabály - miért nem?
- Isiász - gerincsérv... Sürgősségin hamarabb megcsinálják a CT-t?
- Mit kell tenni, ha egy hozzátartozó külföldön szorul sürgősségi ellátásra?
- Nem 100%-ig rendezett TB. Addig csak sűrgősségi ellátás jár?
- Hány óráig lehet feladni a postán a sürgősségi, elsőbbségi leveleket, hogy másnapra odaérjen?