A sikeres fogyókúra titka (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A sikeres fogyókúra titka
Kedves Boldog Újdonsült Anyukák,
Bár én még a szívem alatt hordom életem értelmét, gondoltam érdeklődők felőletek, hogy igaza van-e a dokimnak aki halálra cseszeget a kilóimmal...
25 és fél hetes vagyok, és 9 kg-t híztam.Azt mondta, hogy rengeteg és különben is úgy adta elő mintha szégyelnem kellene magam, pedig tényleg nem zabálok, de azért fagyizgatok hogyha jól esik.Igaz az, hogy 20 kg-ig meg sem állok, hogyha most itt tartok? Nektek mi a tapasztalat?
Amúgy meg vizesedik a lábam már elég régóta és 6 kg-t híztam az első 3 hónapban nahh akkor letettem az elevitet és azóta jött fel még az a +3 kg. Higyjétek el nem csak a kilóim számítanak, sőőőt hiszek a szopiztatás művészetében csak jó lenne ha nem cseszegetnének állandóan.
Sajnos többlettel indultam 172cm/67kg tehát sokat kell majd dolgoznom az ügyön, hogy formás anyuka legyek :o)
Várom a válaszaitokat...
Üdv Zsuzsi
Csatlakozom a szoptatás mellett fogyók tá borához. 23 kg-ot híztam terhesség alatt és 20 kg lepottyant 3 hónap alatt... akkor a kiscsaj úgy döntött, hogy ő nem kér többet cicit (megjött)... pedig még 2-3 hónap és bombanő lettem volna [{[{[A HREF=" [link] TARGET="_blank"]}]}]Pamela Anderson[{[{[/A]}]}]os cicikkel (amúgy kicsi van).
Utána feljött 2-3 kg pár hét alatt, de jó hír, hogy azóta stagnál a súlyom, azaz jó hír: szopi után szerintem az a bizonyos 2-3 jön "csak" vissza, utána megáll a folyamat.
Ellenben 6-7 kg-tól nagyon meg kellene szabadulnom (karácsony után lettem anno terhes, azaz amúgy is volt rajtam 2-3 kg + a fentmaradt 2-3 + a szopi utáni 2-3 kg), most elkezdtem fogyózni, tolom a babakocsit és megpróbálok valamennyit tornázni is.... a remény hal meg utoljára.
Szia Ciripke!
Most én is visszafogom a kaját,csak eddíg féltem,hogy elmegy a tejem.Már egy hónapja csinálom meg iszom a szűzteát így lement 4kg,és tejem is van :)Amikor van időm meg járok tornázni.Imádom egy kis idő csak magamra,hihetetlen!
Szia Mayka!
Én csak a saját tapasztalatomat tudom elmondani, és ez nem tanács, mert minden gyerek más személyiség, és máshogy reagál dolgokra. Én bevezettem a tejet, úgy hogy tettem bele egy kis mézet (dokinő engedte, hogy olyan íze legyen, mint az anyatejnek. Este a szopis elalvás előtt kimentem a fürdőbe, és a férjem megitatta vele a tejet. Meg is itta szépen, majd sírt utánam, de nem sokáig, mert ölbe kapta apuci, és elringatta. 3 hétig többször kelt éjjel szopizni akart, tépte le rólam a hálóinget, és én mondtam neki, hogy anya tejcije elfogyott, már csak a cumisüvegben van tejecske. Megitta és visszaludt. a 3 hét letelte után (addig minden este apa altatott) átaludta az éjjeleket, reggel 8kor ébred. Kivétel, ha fáj a foga, akkor még 1x 2x max. felébred.Hát így sikerült. Napközben pedig mondtam neki, hogy elfogyott anya teje, de hozzábújhat lustizni. Odabújt a cicihez, majd a játék fontosabb lett neki, és rohant fiókot nyitogatni:)
Határozottság a lényeg!! Sok sikert!
Sziasztok!
Az én kislányom most lesz 10 hónapos és még szopizik, csak cicivel alszik el,ami nem zavar,de sajnos a kilók is rajtam lógnak,amitől már frászt kapok,hogy nem vagyok a régi önmagam.Van akinek sikerült szoptatás mellett leadnia a felesleget,és hogyan?
Sziasztok!
A kislányom most 1 éves, és abbahagytam a szoptatást , mert már nem bírtam idegileg sem, fizikailag sem.Mióta jön a foga, kb. 3 hónapos kora óta, éjszakákon át fel vagyunk vele. A férjem is, én is. Volt hogy 6x 8x szoptattam, és már korán reggel kukorékolt, mi meg olyanok vagyunk fél éve, mint a zombik. Szóval, ezért döntöttem úgy, hogy leszoktatom. Apa viszi a hátán a dolgot:)
Na de ami a kilókat illeti??? Míg szoptattam, addig simán mentek le rólam, 61 kg voltam 2 hete, mióta nem szoptatok, azóta visszajött 3kg. Fogalmam sincs hogyan!!Az étrendem ugyanaz, többet mozgok és mégis! Tudja valaki az okát? Lehet, hogy tényleg igaz az, hogy a szopi zsírégető??
Sziasztok,
úgy látszik,én a "másik" csoportba tartozom...Engem a szoptatás elfogyaszt.3 héttel a kislányom születése után elértem az ideális(BMI szerint) testsúlyomat,mostanra - 3hónapja szültem -visszanyertem a brutális 56 kilómat,amennyivel indultam.A baj csak annyi,hogy 174 cm vagyok ehhez :(!!!
Minden fogyókúra lehet sikeres,nincs titok,csak be kell tartani,kitartónak kell lenni.
De a sikeres fogyás,csakis fogyókúra nélkül lesz tartós,szerintem.
Ó, de magamra ismertem :)
Nagyon szuper fogalmazás.. :)
Ugrás a teljes írásra: A sikeres fogyókúra titka