A Ripedon hatással van a hormonokra? (beszélgetés)
Szia! Már régi poszt de hátha válaszolsz azóta hogy vagy szeded még?
Márciusban elkeztem csökkenteni az adagomat.
Törölték őt is és a másik fórumát is? Mi történt ott?
ha abbahagynám a ripedont minden szenvedés visszatérne amikor megjön. Ez egy éve kezdődött amúgy és minden hónap egy külön szenvedés volt amig nem kezdtem el szedni a ripedont. És rendesen be is állt a ciklusom, tavaly meg állandóan késett.
Igen akkor meg lett a bűnös/"kiváltó ok".
u.i.: Hát igen három hónapig tanultam heti kétszer jó orvostól is a könyvek mellett, pszichiátriai gyógyszerezés és előtte már, általános farmakológiát is.
akkor most már értem miért lettem tünetmentes menses terén. Olyanná vált mint amilyen régebben volt, semmi probléma körülötte.
A Ripedon nagyon komoly hatással van az telejes endokrin rendszerre, azon belül is itt kímelet fontoságú, hogy az agyalapi mirigyre is.
Így a leírt panaszok, a lehetséges mellékhatások közt vannak.
Részletek: [link]
500 ft egy sms
nem egy nagy összeg
tavaly még ingyenes volt, mert decemberben kérdeztem kettőt, aztán mostanában megint akartam de már fizetős volt. Lehet januártól lett fizetős, tehát ez van.
Köszi. Egyszer már kérdeztem ott, mikor ingyenesen lehetett. Csak sajnos alapból az fizetős.
én nem mondtam, hogy az tény, csak eléggé gyanús volt. Bár már tünetmentes vagyok, igy nem is foglalkozom vele. De szerintem a ripedontól lehet ez. Mert mikor abbahagytam ismét jöttek a rosszullétek.
Mert még a mai modern képalkotási diagnosztika mellett sem egyszerû a fenti diagnózis pontos felállítása.
Te pedig az olvasmányok alapján tényként kezeled.
Rutinos nôorvos technika nélkül is meg tudja állapítani, ha éppen elérhetô helyen van a letapadás.
A tájékoztatója szerint a prolaktin hormon termelésére befolyással bír. Az meg kihat a ciklusra. Endokrinológus biztos tudna válaszolni szakszerűen. De megpróbálhatod a webbeteg oldalon megkérdezni, ott orvosok válaszolnak.
ennyit tudsz csak hozzászólni?
Hála istennek, nekem nem kell szednem Ripedont.
miért vay ennyire biztos hogy nem ez (volt) a bajom?
Nem, csak ismerem a betegséget.
te kötekedni kattintottál a fórumra?
Közben meg elolvastál akárhány oldalt, hogy milyen tünetek lehetnek, amit te már természetesen produkálsz.
Szia, azt, hogy hogyan éled meg a mensis fájdalmat azt simán befolyásolhatja.
nem szokásom, sosem mondom az orvosoknak hogy mire gyanakszom, csak a tüneteket sorolom fel
tudom, nagyon sokat olvastam róla. Hát mostanában nem megyek nőgyógyászhoz az biztos, örülök hogy nicnsenek tüneteim ezen a téren
Mellôzd az öndiagnosztizálást.
Az endometrium (méhnyálkahártya) nem távozik teljesen a szervezetbôl, hanem lerakódhat a hasfalon, a beleken, stb., melyek letapadnak és idôvel fájdalmakat okozhatnak. (Laparoszkópias mûtét, gyógyszeres kezelés idôlegesen segíthet, de nem végleges megoldás, csak átmeneti.
nem, ez baromira nem vicces, a tesóm poént csinál belőle és hipohondernek hiv. Pedig tavaly a poklot éltem meg majdnem minden hónapban és többször is voltam miatta kórházban. Nem nevezném olyan viccesnek.
nem tudom hogy az van-e nekem de a tünetek nagyon hasonlóak, sőt olyanok kivéve az erős vérzés mert az nem változott. A hasmenés nem múlt el, tehát jelen lehet. Bár most kicsit jobb, márciusban és áprilisban volt a legrosszabb.
Ha az van, kezelve biztos nem lett, műtét nem volt meg semmi.
Az endometriozis ösztrogén túltengés miatt lehet.
Ennyire szeretsz orvosokhoz járni??
Az endometriózis egy egészen más "tészta".
További ajánlott fórumok: