A régi fatörzstorta krémjét hogyan készítettük? (tudásbázis)
Szívesen! És nem olyan macerás ám, mint amillyennek tűnik :) Szerintem leírni továbbtartott, mint megcsinálni.
Várom a postát, nehogy úgy járjak, mint Mézgáék :))
Kedves Ancsa, nagyon köszönöm! Már az olvasása is kulináris élmény volt számomra, de az biztos, hogy mi nem ezt csináltuk, az egyszerűbb volt. De ez
valami csoda lehet, meg fogom csinálni. De csak karácsonyra...és küldök belőle fénypostával. Majd jelzek, hogy az ablakot mikor kell kinyitni. Pusza Neked és még 1* köszönöm!!
Márta, betettem a recepjeim közé a fatörzset, ahogy gyerekkoromban anyukám csinálta-szerintem ezt keresed!
Az igazi fatörzsben nincs se puding, se margarin :)
Remélem, tudtam segíteni - ha megsütötted, várom a beszámolót! :)
Bocsika Xti!
De úgy gondolom, nem sok sütit csináltál idáig életedben. Az úgy jó, ahogy le van írva!!!
Piskóta: 2 * 6 tojásból sütni feltekerni.
Krém:
15dkg cukor, 3 tojás, 3 evőkanál kakaó, 1 narancsnak a héját belereszelni, gőz fölött állandóan kavarni,amíg sűrű nem lesz.(kb 1 óra!!)
Gőzről levéve belekavarni 1 puha margarint, kenni kívül-belül az 1-ket svégan vágni ez az ág, villával kívül cifrázni.
Mióta próbálom felidézni, az első gondolat ez volt,
de a nyomába sem jöhet annak a réginek.De köszi az ötletelést.
Anyu receptje most nincs nálam, de minden karácsonyra ezt sütötte-én meg keverhettem krémet fél órát, mert akkor még nem volt elektromos keverő.
Az tuti, hogy kávé is volt benne és narancshéj is-holnapra megpróbálom előásni.
Szia!
Emlékszem, anno mi is olyan reszelt narancshéjas csokikrémmel készítettük anyukámmal (de rég volt). Csak a reci anyunál maradt. Ha felgépeled, nagyon szépen köszi előre is!
Jó estét kívánok!
Láttam a felugró témát. Nekem megvan az a recept,tavaly karácsonykor el is készítettük! Nagyon finom,az amit keresni tetszik! De ez bizony gőz fölött készül!!!!!!Ha jól emlékszem 1 órán át!!
Reszelt narancshéj is kell bele,isteni finom!!
Ma már nincs időm,de ha még aktuális holnap előkeresem és megírhatom!!
Jó éjt! És üdv!!
További ajánlott fórumok:
- Mennyibe kerülnek a műkörmösök által készített ékszerek?
- Ihat-e 1 éves baba otthon készített kakaót?
- Volt párom titokban felvételeket készített...
- Valóban visszaélésnek számítana az általam elkészített e-mail cím használata, amit én készítettem egy cégnek?
- Fagyasztott húsból készített ételt le lehet fagyasztani?
- Az oviba se lehet vinni itthon készített sütiket? Ugyan az van, mint a bölcsiben?