A lakodalomra szánt összeg megtérül az ajándékokból ha kifejezetten pénzt kérünk és a menyasszonytáncból? (tudásbázis)
Nekünk 2008-ban volt a lagzink, kb 2,5 millióba került, 140 fő volt, ebből 100 főnek mi álltuk a szállodát.(és barlangban volt az egyházi szertartás...)
az ára is pont visszajött.....sőt , ha mindenki magának fizeti a szállodát, jó sok pénzünk meg is maradt volna....
a mienk bőven pluszos volt 7 éve:-)
ránk férne minden évben egy olyan jó lagzi, buli szempontból meg anyagilag is:-DDDD
Én szeptemberben voltam a sógorék esküvőjén. 100 fős volt az esküvő. Olyan durván 1 millióba jött nekik, és az fölött kaptak jóval a vendégektől(nászajándék+menyasszonyitánc). (nem mondják meg pontosan, ők ilyenek, csak így árnyaltan). És mivel sok visszajött nekik, 2 nászútra is mentek...
De szerintem is a vendégektől függ, hogy milyen anyagi helyzetben vannak, illetve milyen típusú emberek, és úgy adnak be pénzt.
Szerintem azért 10ezer Ft/fő a minimum, amit be kellene adni nászajándékként az embereknek...
Ez függ a vendégek hozzáállásától. Nekünk kb. a fele jött vissza, mert férjem családja egyáltalán nem volt se közreműködő, és egyáltalán nem erőltette meg magát. Kicsit szarul esett, amikor a havi többszázezer forintot kereső bátyjától még annyit sem kaptunk, ami fedezné a vacsijukat. Nem arról van szó, hogy profitot akartunk kihozni az esküvőből, de gyakorlatilag ki tudtuk fizetni az addig ki nem fizetett dolgokat. Már jobban örülnék, ha kértünk volna ajándékot is, ami legalább emlék, mert most tudom, hogy bátyáméktól, nővéreméktől szép summát kaptunk, de azt is tudom, hogy elment számlákra.
Ja, és persze tízen nem jöttek el, úgy, hogy előtte két nappal kérdeztünk végig mindenkit, hogy akkor tuti, hogy jön? Van, aki azóta fel se mer hívni minket.
És persze volt olyan is, akitől 2000ft-ot kaptunk és négyen voltak. Még egyszer mondom, nem akarok szemétnek tűnni, de tudom, kitől van az annyi, és tudom, ennél többre is képes lett volna, főleg, hogy az esküvő előtt már másfél évvel tudta, hogy lesz lagzi. Ahogy rohiani mondja, nem lett volna képem ennyivel odaállítani.
Én eddig olyan esküvőkön voltam,ahol megközelítőleg elérték a kiadott összeget.
Ez attól is függ,hogy mikorra időzítik az esküvőt.
További ajánlott fórumok:
- Alekosz menyasszonyt keres:)
- Készítsünk együtt karácsonyi ajándékokat házilag!
- A lakodalom veszteséggel vagy plusszal zárult nálatok?
- Mit tennétek, ha férjetek a valamikori menyasszonyának irogatna az egyik portálon?
- Értelmetlen ajándékok
- Milyen ajándékot illik vinni a lakodalom előtti lánybúcsúra a menyasszonynak?