A koffeinmentes kávé megbízható? Tényleg nem tartalmaz koffeint? (tudásbázis)
Tundeva!
A tiramisuból nehéz visszafogni:D:D
Hm, igen ennek így több értelme is van, ahogyan te leírtad :) Nekem inappropriate sinus tachycardiám van (ivabradint szedek rá), de ez más témakör...
Natalia, mint mindenben, itt is a mértékletesség a varázsszó, úgyhogy nincs mit tenni, ha nem akarunk "kalimpálni", nem szabad degeszre ennünk magunkat, attól tartok :D
"Úgy olvastam egyszer, hogy felnyomja a rekeszizmot a teli gyomor, és így a szív is másképp dolgozik."
Inkább az az oka, hogy az emésztés kicsit átrendezi a vér eloszlását az érrendszerben, kevesebb jut a szívbe, ilyenkor megnőhet a pulzus és a szívösszehúzódások ereje. De ez általában nem számottevő, és egészségesekben nem jár kóros következményekkel.
(Viszont olyanokban, akiknek a szívkoszorúér-keringésük nem jó - érelmeszesedés miatt -, okozhat mellkasi fájdalmat, esetleg szívinfarktust is.)
Tundeva!
Megint megválaszoltál egy kérdésemet. Nekem gyakran van gyors szívdobogásom, ha tele eszem magamat. De mindig arra gondoltam, hogy olyan gyenge a szívem, biztos azért van ez. De akkor megvan a magyarázat. És mit lehet ez ellen tenni? Mert azért jó jóllakni:)
Kedves Várhegyi Márton!
A fehér csokoládéban is van koffeint?
100 g-onként (10 dkg):
tejcsokoládé: 20 mg koffein és 200 mg teobromin
50 %-os étcsokoládé: 50 mg koffein és 500 mg teobromin
80 %-os étcsokoládé: 80 mg koffein és 800 mg teobromin
Tényleg, engem az érdekelne még, hogy a csokiban mennyi koffein lehet, mondjuk 10 dkg-ban.
Nyilván függ a kakaótartalomtól, én sajnos nagyon szeretem az étcsokit, de próbálok is vigyázni vele. Volt már olyan, hogy csokievés után éjjel nem tudtam aludni, és gyanítom, "ő" volt az okozója...
Hmmm, sok finomság... akkor jól telt az ünnep?... Én mától diétázom kicsit, mert annyit ettem az utóbbi 3 napban, hogy szégyen... :D Megérezte a szívem is: ha túl sokat eszem, mindig magasabb picit a pulzusom. Úgy olvastam egyszer, hogy felnyomja a rekeszizmot a teli gyomor, és így a szív is másképp dolgozik.
Egyébként rám a karácsonyi készülődés is doppingszerűen hatott. Sütöttem-főztem, pörögtem, mint a búgócsiga :D
Szia Tundeva:))) Hogy vagy?
A tiramisu kivégezve, eleinte csak falatonként, de aztán már egyre nagyobb adagokat faltam be. A végén elpusztítottam az összeset és tényleg nem volt semmi gond. Most beújítok, epreset fogok csinálni, de a kávés is isteni volt:))
Bezzeg, ha hajnalban szóltál volna hozzá a fórumhoz..:-))
Olyan kicsi mennyiségtől, ami egy sütiben van, biztos nem lesz gond.
Szia!
Ihatod nyugodtan.
1. A gyártó nem hazudhat a címkén
2. Amikor még nem szoktam rá a koffeinra,én is ilyet ittam,tényleg nem csinál semmit.Anno én is rosszul voltam tőle.Rá lehet szokni.:)
További ajánlott fórumok:
- Földrajzi nevek, amelyek személynevet is tartalmaznak /BUDApest, SzentENDRE stb/
- Szavak, melyek "let"-tet tartalmaznak
- Tudtad, hogy minden hányás tartalmaz répát és nokedlit?
- Szavad tartalmazzon -bárhol- "ágy"-at
- Le szeretném csökkenteni a napi kávé adagomat, mit javasoltok a koffeinmentes kávé helyett, ami nem tartalmaz cukrot?
- Minden tea tartalmaz koffeint?