A klímáról - javaslatok és ellenjavaslatok. Mi a tapasztalatotok? (beszélgetés)
Most újra aktuális a kérdés:OO
Nos,nálunk a lakásban van a legjobb klíma-a szigetelés:DDD Kb 10 fokkal van hűvösebb,mint kint.
Tehát,36 foknál-bent 26 fok van:D
Ennél jobb klíma nem kell:)
Nem hiányzik a tüdőgyulladás,vagy a fülproblémák:oo
Arról nem beszélve,hogy mennyi áramot fogyaszt.
Egy esetben használok klímát-ha muszáj autóba ülnöm,és dugóban.Elviselhetetlen az 50 fok a kocsiban:OO
A mult nyáron vettem egy mobil klímát ... hálistennek a mmban mert 3 napon belül vissza kellett vinni.
A tapasztalatom: csak az a klima a jó amely az egész lakást hüti! tök rossz volt kilépni a szobából a melegbe meg vica versa.
Ja és én észnélkül használtam egy nap 25KW-ot fogyasztott.
Vettem egy oszlopventilátort a klima árának töredékéért és azt használtam a nyár fennmaradó részében és el voltam mint a befött!
Ésszel kell használni és akkor jó. Nekünk 3W feletti van, 4x6 méteres helységben, nem 18 fokra kell állítani, ezt kevesen fogják fel: nem olyan hőt fúj be amire állítod, hanem arra a hőfokra igyekszik lehűteni, ill. felmelegíteni a levegőt!
Tehát a 26 fok a kinti 35nél bőven megfelel. Azt hiszem ennek is van kultúrája, csak Magyarországon kevesen ismerik...amúgy én is fáztam már fel tőle, volt kolléganőm 16fokon üzemeltette :P szegéyn sosem állt le, a büdös életben nem sikerült elérnie azt a hőfokot, csak az orrom esett le a helyéről, a vesém és a petefészkem akart leszakadni tőle...
Az autót is, ha lehetőség van rá kicsit klímával járatod, és egy bő 5 perc múlva szállsz be. Tavaly nyáron pocakosként kicsit furcsán néztek rám, én kint az árnyékban, kocsi járó motorral mellettem :D De utána beszálltam, levettem legkisebbre, hoyg szinten tartsam a dolgot és elindultam hazafele...
És az allergiásoknak éjjelre sokkal jobb ha a klíma megy, mert megszűri a levegőt, viszont, ha az ablakot hagyod nyitva nagy esélyed van, hogy reggelre bedurran a fejed az allergénektől.
Huncutka!
Mi van a papával?
Nekünk LG klimánk van. Csak a lenagyobb forróságban használjuk, mert valóvban meg lehet fázni tőle. Főleg akkor kapcsolom be egy kis időre, mikor nem tartozkodunk abban a helységben , ahol van. Jó, hogy van, mert néha a 40 fokot nem lehet máshogy kibírni.
Hátránya csak a nátha :-)
Sziasztok!
Nekem negatív tapasztalatom van, mivel "megcsapott a huzat". Munka közben, alaposan megizzadva, a derekamat érte a támadás, amit akkor nem is annyira éreztem. Pár napig viszont nagyon nehezemre esett hajolgatni, sőt menni is. De ez nem zárja ki, hogy jó is lehet. Arra gondolok, hogyha 4-5 fok eltérés van a kinti és a beállított hőmérséklet között, akkor nem lehet baj.
OH, már értem:)
Márkáról nem tudok beszélni, de alapjában használom, szeretem a légkondit (kocsiban, lakásban).
Szemem annyira már nem szereti (mint én:), ezt azok tudják, akik k.lencsét használnak,,,de jobb, mint a 40fok...
Sziasztok!
Kíváncsi vagyok rá, mi a véleményetek a klímáról. Pozitív és negatív vélemények egyaránt érdekelnek. Sőt, a márkáktól a fogyasztásig írjatok minél több infót!
Szerintetek?
További ajánlott fórumok:
- Mi lehet a gond? Tanácsokat, javaslatokat kérnék....
- Melyik szerintetek a legdögösebb női parfüm, amitől tuti olvadnak a férfiak? Várom a javaslatokat.
- Mi a különbség a CT és az MR vizsgálat között? Tapasztalatok, javaslatok.
- Spanyolország vagy Szicília szeptemberben. Tapasztalatok? Javaslatok?
- Maloox gyógyszer tapasztalatok sav túltengésre vagy más diétás javaslatok?
- Az idén nyaralt már valaki Pulán? Mik a tapasztalatok, javaslatok stb?