A "kiváltságosok" (beszélgetés)
Én szeretném, ha a kiváltságosok közé kerülhetnénk, de egyelőre úgy tűnik, hogy ez nem sikerülhet.
Szeretném, ha egyforma vakcinát kapna mindenki a családomból, de a korkülönbségek miatt most úgy tűnik, hogy mindenki mást kap.
Egyébként, csak bízok benne, hogy nem kerül szemétbe sok vakcina azért, mert nem lehet beadni olyannak, aki kéznél van...
Véleményekre voltam kíváncsi.
Tőled kaptam. :)
Elvileg van.
Ennyire érthetetlenül írok? A köztudatban egyelőre csak a "hivatalos" lista létezik.
A miskolci polgi szerepelt is.
Mások nem fognak.
Olyan lista nincs, hogy feliratkoztak, rajta vannak.
Csak olyan, amit "fentről" küldenek le, akik azon szerepelnek, kaphatnak. Majd később mások kaphatnak, de kizárólag ebből a listából. Rangsorolva vannak jelentkezés alapján a páciensek.
Ha valaki beolt olyant, aki nincs a kapott listáján, könnyen szerepelhet a híradóban.
Lássunk egy fiktív történetet a szemléltetéshez.
Tegyük fel, hogy pl. főnővérként kórházban dolgozol. Ha módodban állna a 70x éves szüleidet (persze egy 70x éves már rég krónikus beteg, állítólag...) beoltatni (mert mondjuk ki lett bontva a vakcina... azért itt ugye érezzük, hogy akár ellentmondás is lehet, hiszen elvileg létezik egy lista, amire esetleg valóban krónikus beteg várakozik. (autoimmun beteg és magas vérnyomással küzdő beteg között merre billen a mérleg nyelve?)
Tehát maradjunk ott, hogy meg tudod oldani a szüleid oltását, de azzal is tisztában vagy, hogy vannak szabályok. Mit teszel?
Szerintem elég nehéz kérdés. Én is elgondolkodnék rajta. Nyilvánvaló, hogy a szeretteim fontosak a számomra.
(Azért pedig bocs, ha egy ideig nem válaszoltam, nem vagyok állandóan az oldalon.)
Látom nem lettünk felhomályosítva!
Akkor annyit hogy ebben az esetben ha van is néhány kivételezés ,nem zavar(annyira). Minden beoltott növeli a biztonságot!
Konkrétan kikre gondolsz?
Pl. fiatalabb volt a megadott korcsoportnál, stb.
Nem értelek.
Persze, hogy be kell tartani. El kell fogadni, mert úgy logikus, hogy elsőként az eü dolgozók. Ők minden nap a vírus közelében dolgoznak és látják el a betegeket.
Ha ők kidőlnek, akkor ki adja be neked a vakcínát, ki teszi fel az oxigénmaszkot a fejedre?
Hanem kire/kikre gondolsz?
Önkéntes, ingyenes. Fel kell iratkozni és kapsz.