A kamasz gyerekeket elviheti a gyámhatóság, ha egyedül vannak otthon? (tudásbázis)
Vicceltem csak! :)
Azért egy kamasz már csak nem jelent önmagára veszélyt, ha otthon vagy hagyva! :)
Nagyon jó ez az "összefoglaló".
Valóban más egy 16-17 évest (majdnem nagykorút) "egyedül hagyni"..., itt sem mindegy, mennyi időre persze, és más egy 12-14 évest magára hagyni.
Nekem például a majdnem 18 éves lányom lelkiismeret furdalásom lett volna egyedül hagyni egy éjszakára is, pedig tudtam, hogy idős (velünk lakó) édesanyám vele van.
Lányom lassan nagykorú, anyukám egyre gyengébb, idősebb, és sokszor még így is elszorul a szívem, ha dolgom van hosszabb időre.
Szerintem az is fontos, hogy mennyi időre marad "egyedül" egy kamasz, én éjszakára soha sem hagytam még egyedül a lányom, vagy nagyszülőnél volt "vendégségben", vagy itthon velem.
Egyébként meg "bevillan" az emberbe sokszor, hogy hátha, pont, mikor el kell mennem történik valami, hiába mondom el lányomnak, mire figyeljen, mindig bennem van egy félsz, soha nem lehet tudni. Persze, egy majdnem nagykorúnak önállósodni kell bizonyos mértékig..., egy 12-13-15-16 évesnél meging más minden. És egyéni érettségtől is függ szerintem sok minden egy fiatalnál.
Meg még attól is függ, hogy mennyi időre hagyja őket egyedül a kedves anyuka. (nem mindegy, hogy 1 napig, vagy 1 hétig)
Nekem elég sokat mond amit írtál, hogy "szoros" kapcsolatban van a gyámüggyel. Biztos nem véletlen ez a "szoros" kapcsolat.
Bizony, amíg egy gyerek kiskorú, szülői felügyelet alatt áll.
Tehát nem maradhat otthon egyedül, mert mi van, ha tüzet okoz, vagy eldugaszolja a lefolyót és eláztatja az alsó szomszédot?
Vagy kiskorúaknak nem való oldalakat néz az interneten?
Csúnya szavakat kiabál ki az ablakból?
Ez bizony nem megengedett.
Az ilyen gyerek szülője felelőtlen, nem vigyáz a gyerekére megfelelőképpen. Tehát a gyereket mindenképpen el kell venni tőle és javítóintézetbe vinni, a szülőt meg dutyiba.
Kedves Zsemlebuci
Nagyon szép napokat,és nagyon szép estéket kívánok neked.Ebben igazad van,de sajnos itt Somogy megyében,nagyon sok minden máskép működik,mint az országban bárhol,és egy nagyon kedves szomszéd anyuka,aki szoros kapcsolatban van a gyámhatósággal,ezt állítja.Én,nem tudom,hogy mi az igazság,mert nincs gyerekem.
Szerintem ez a napi kisfüles.
Nem tudom.
Nagyon szép estéket és nagyon szép napokat kedves kisfüles!
Nem.
Nem hinném.
Az enyém is volt otthon egyedül kamasz korában és sosem jött a gyámhatóság, hogy ellenőrizzen, sőt!
Azt sem tudták/ják, hogy létezik a gyerekem...
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen az a nő, aki nem szereti a csecsemőket, gyerekeket?
- Smink gyerekeken
- 12 évre csökkentenék a büntethetőségi korhatárt. Gyerekeket börtönbe?
- Volt férjem elviheti külföldre a gyerekeket?
- Ti hogyan tanítottátok meg a gyerekeket egyedül enni, bilire szoktatni és rávenni hogy próbáljon beszélni?
- Budapesten hány éves kórtól engedjük a gyerekeket EGYEDÜL iskolába menni, ha járműre is kell szállni, mert gyalog messze lenne a suli?