Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » A Japánok miért nem híznak el úgy, mint az Európaiak? fórum

A Japánok miért nem híznak el úgy, mint az Európaiak? (tudásbázis)


1 2
2012. ápr. 23. 08:57

Azért, mert ők a mértékletesség hívei. Nem az az elterjedt, mint itt még sajnos sok helyen, hogy pukkadásig zabálják magukat, hanem 80%-os jóllakásig esznek.

Ők így állnak az étkezéshez és valljuk be, igazuk is van.

33. Puerh
2012. ápr. 23. 08:39
Többet is mozognak...Nekem Japán az álmom. Ha úgy adódik, kimegyek.
2009. okt. 26. 10:40

Mert a hal sok omega3 zsírsavat tartalmaz, a rizs meg folyamatosan látja el őket CH-val, nem úgy mint a kelt tészta meg a főtt krumpli meg a disznózsír.....

Egyrészt ezért nem híznak el. Ha pedig mégis telizabálják magukat, akkor meg azért nem látszik rajtuk, mert nincs annyi zsírszövetük mint más népeknek. Ha mégis elhíznak, akkor az inkább viscralis zsír formájában rakódik le náluk.

Ez ugyanúgy kikészíti őket, mint az összes többi magát halálra zabáló nemzetet...


Egy idézet:"Ami a testtömeget illeti, ez az 1. típusú diabéteszeseknél normális határokon belül mozog. Ezzel szemben a világ nagyobb részén a 2. típusú cukorbetegek 85-100 %-a kövér. Ez alól kevés kivétel van: ilyenek a japánok és a Fülöp-szigetiek. Náluk igen gyakran látszólag normális testtömegű középkorú és idősebb egyének körében lép fel a cukorbetegség, igaz, speciális vizsgálatokkal (komputertomográfia) ilyenkor is kimutatható a veszélyt jelentő zsírfelhalmozódás a hasüregben."

forrás: [link]

2009. okt. 24. 11:18
Szerintem ugyanannyira hajlamosak az elhízásra, mint itt. A párom például nagyon könnyen felszed kilókat. Amikor Japánban van, nem kell azon görcsölnie, hogy mit eszik, mert a haltól és a rizstől nem fog elhízni. De itt nagyon figyelni kell, hogy mit készítek neki, mert egy átlagos magyar menütől egy hét alatt kilókat tud hízni.
2008. júl. 1. 22:17
Az ázsiai emberek genetikailag is kevésbé hajlamosak az elhízásra. Manapság a japán fiatalok szerintem ugyanúgy McDonalds-járók és kínaikaja fogyasztók, mint mi, hétköznap ugyanúgy nincs idejük főzőcskézni.
29. NÁgi (válaszként erre: 22. - Emagdi)
2008. júl. 1. 21:53
Igen, teljesen egyet értek,de az étkezésükben nem csak az ételek mennyiségi, hanem minőségi kérdés is lehet, nem gondoljátok?
2008. jún. 28. 20:47

Minden szempontból mások, mint mi (jó értelemben).

Az étkezésük pedig egészséges.

27. maya80
2008. jún. 28. 20:33
Mások az étkezési szokásaik, ezért nem csak hogy nem híznak el, de jóval tovább is élnek, mint egy európai átlagember.
26. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 19. - NÁgi)
2008. jún. 21. 15:39

Én nem hinném, hogy eltértünk, hiszen a lelki jó vagy rossz állapot visszahat a testsúlyra, az egészségi állapotra is. Egy magával és a világgal békében lévő ember nem zabál összevissza és nem növeszt maga köré védőréteget.


Az alázatot pedig többek között úgy értettem, hogy harmóniában élnek a világgal, a természettel, nem akarják leigázni, elfogadják a törvényeit.


A japánok rengeteg algát esznek, amiért az emberek nagy többsége csak röhög rajtuk. Ahelyett, hogy inkább követné őket.

25. G.
2008. jún. 21. 12:48
Bocs.a krumpli,rizs kimaradt a csínjánból
24. G. (válaszként erre: 10. - Erikpipi)
2008. jún. 21. 12:48

nono..kukkants meg egy CH és kalóriatáblázatot.

kukorica,szárazbab,sárgaborsó.Ezek,amikkel csínján kell bánni.A többi mehet.Pl.zöldbabból közel 40dkg-ot kell megenned ahhoz,hogy felérje 1db zsömle kalória és ch értékét.A benne lévő vittamin,rost,....stb még szóba sem került.40dkg...tudod milyen sok az?A tonhal/egyéb hal kontra sertéshús: Halból csaknem 4-szer annyit ehetsz mint disznóhúsból,hogy elérd a kalóriatartalmat.Ez sem mindegy.És ha figyelembe vesszük,hogy egy átlag ember gyomra hasonló méretű mint az ökle,akkor bizony,a hal-zölség varriáció a nyerő.

A bölcs mondásról nekem inkább az jut eszembe:

"Az vagy amit megeszel."

23. Kedit
2008. jún. 21. 11:43
Viszont az is tény, hogy a gyomorrák igen magas számban fordul elő náluk is. (meg nálunk)
22. emagdi (válaszként erre: 19. - NÁgi)
2008. jún. 21. 10:50

igazad van, bocs, hogy eltértünk a témától. csakhát az étkezés egy életmódbeli kérdés, s felvetődtek más életmódbeli tulajdonságok is.


amúgy szerintem a más kajákon kívül a mennyiség is kevesebb, amit megesznek. viszont nagyon adnak arra, hogy hogyan néz ki amit maguk elé tálalnak. (elég csak megnézni a bento dobozokat, némelyik nagyon kreatív. gugliba beütve sokat felhoz, ha valakit érdekel)

21. RLindi
2008. jún. 21. 10:13
Mert totál más alapanyagokat használnak mint mi.
20. Dizzz
2008. jún. 21. 09:53

én voltam már Japánban, de hal és tengeribigyó-gyűlölőként az a 3 hét keserves volt, amit ott töltöttem. De megtette a 3 üveg Nutella is amit magammal vittem biztonságként:))

Nekik aztán jó étvágyat hozzá:D

19. NÁgi
2008. jún. 21. 09:29
Kicsit el tértetek a témátol én az étkezési szokásaikról beszéltem és, hogy nem igazán van túlsúlyos ember(3%). Amúgy ha körülnézünk szerintem a munkába és a rohanó világba bizony már utol értük Őket, itt sem különb. De Magyarországon is egyre több depresziós van akár a fiatalok körébe is, és ezt bizony befolyásolja az étkezésünk.
18. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 16. - Emagdi)
2008. jún. 20. 19:07
oké.
17. emagdi (válaszként erre: 8. - 'szti)
2008. jún. 20. 19:03

komolyan?:) ez érdekes!

itt is kellene ilyen, én egyből beneveznék!

16. emagdi (válaszként erre: 15. - 3e0ba54fb8)
2008. jún. 20. 19:02

mondjuk pont a japánokra (a nagy többségre) ez nem igaz. a legfrusztráltabb nép a világon, nem véletlen hogy ennyire magas ott a pszichés betegek aránya.

kis helyeken nagyon sok ember van összezsúfolva (nagyvárosok), napi 12 órát dolgoznak (+ utazás = minimális magánélet), az éves szabadságot nem illik kivenni... szóval van szerintem jobb példa is, mint a japán átlagember:)

2008. jún. 20. 18:06
Teljesen más a mentalitásuk. A keleti ember sokkal alázatosabb. Tisztelik egymást, az életet, a természetet, önmagukat. Nem a múlton keseregnek és nyalogatják a sebeiket, hanem előre néznek, jövőt teremtenek, nem a múltba kapaszkodnak. Van mit tanulnunk tőlük.
2008. jún. 20. 17:30
Az egyik legdragabb orszag a vilagon, talan meggondoljak, mennyit esznek :))
13. Katinkaboszi (válaszként erre: 9. - Erikpipi)
2008. jún. 20. 17:21

Sajnos azt kell mondjam, h az öngyilkosság és a depresszió terén mi vezetünk.


Ők stresszelnek, meg rengeteget dolgoznak, ez igaz. Szabadság szinte semmi. De cserében ezért, a háború utáni semmiből hova is jutottak?

12. NÁgi (válaszként erre: 11. - Mamoca1234)
2008. jún. 20. 17:18
oké, de csak 3% :-)
2008. jún. 20. 17:11
OTT IS VANNAK ELHÍZOTT EMBEREK!
10. erikpipi (válaszként erre: 7. - G.)
2008. jún. 20. 17:10
Ha halból zöldségből is nagy mennyiséget ennél, ugyan úgy elhíznál. Bölcs mondás: A semmitől fizikai képtelenség hízni.....
2008. jún. 20. 17:08
Lehet, hogy nem híznak el, viszont olyan stresszesek,hogy náluk a legmagasabb az öngyilkosok száma, és reggeltől estig dolgoznak....:)
2008. jún. 20. 17:00
épp tegnap hallottam, hogy meg van szabva a maximális derékbőség a férfiaknál ill. nőknél, és aki efölé kerül, azonnal kezelik, diéta, képzés, stb.
7. G.
2008. jún. 20. 16:59
Jó nagy h...ék vagyunk.Azért nem vesszük át a szokásaikat.Pedig a hal,olcsóbb mint az egyéb húsok.Én spec nem tudom változatossan elkészíteni a halat.És mi magyarok is már túl kényelmesek vagyunk kaja terén.Kész kaják,hamar kaják,megszokás...Pöri,nokedli...hamar megvan...Meg szűkös a pénztárcánk.Mert ami egészségesebb a többinél az drágább is.
2008. jún. 20. 16:48
Így van teljesen más az étkezési szokásuk, mi miért nem vesszük át tölük? Éppen ma láttam a spektrumon, hogy rengeteg halat esznek és algát, valamint párolt zöldségeket,és nincs annyi adalék anyag az ételeikbe. Ami nagyon meg fogott az-az volt, hogy ott csak 3% a túlsúlyos emberek száma. Nem semmi!
2008. jún. 20. 16:38
Nem kellene némileg elsajátítani az egészségre vonatkozó szokásaikat? Jól jönne némi segítség, mert nagyon sok a beteg és ebből is a fiatal főleg.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook