A Japánok miért nem híznak el úgy, mint az Európaiak? (tudásbázis)
Azért, mert ők a mértékletesség hívei. Nem az az elterjedt, mint itt még sajnos sok helyen, hogy pukkadásig zabálják magukat, hanem 80%-os jóllakásig esznek.
Ők így állnak az étkezéshez és valljuk be, igazuk is van.
Mert a hal sok omega3 zsírsavat tartalmaz, a rizs meg folyamatosan látja el őket CH-val, nem úgy mint a kelt tészta meg a főtt krumpli meg a disznózsír.....
Egyrészt ezért nem híznak el. Ha pedig mégis telizabálják magukat, akkor meg azért nem látszik rajtuk, mert nincs annyi zsírszövetük mint más népeknek. Ha mégis elhíznak, akkor az inkább viscralis zsír formájában rakódik le náluk.
Ez ugyanúgy kikészíti őket, mint az összes többi magát halálra zabáló nemzetet...
Egy idézet:"Ami a testtömeget illeti, ez az 1. típusú diabéteszeseknél normális határokon belül mozog. Ezzel szemben a világ nagyobb részén a 2. típusú cukorbetegek 85-100 %-a kövér. Ez alól kevés kivétel van: ilyenek a japánok és a Fülöp-szigetiek. Náluk igen gyakran látszólag normális testtömegű középkorú és idősebb egyének körében lép fel a cukorbetegség, igaz, speciális vizsgálatokkal (komputertomográfia) ilyenkor is kimutatható a veszélyt jelentő zsírfelhalmozódás a hasüregben."
forrás: [link]
Minden szempontból mások, mint mi (jó értelemben).
Az étkezésük pedig egészséges.
Én nem hinném, hogy eltértünk, hiszen a lelki jó vagy rossz állapot visszahat a testsúlyra, az egészségi állapotra is. Egy magával és a világgal békében lévő ember nem zabál összevissza és nem növeszt maga köré védőréteget.
Az alázatot pedig többek között úgy értettem, hogy harmóniában élnek a világgal, a természettel, nem akarják leigázni, elfogadják a törvényeit.
A japánok rengeteg algát esznek, amiért az emberek nagy többsége csak röhög rajtuk. Ahelyett, hogy inkább követné őket.
nono..kukkants meg egy CH és kalóriatáblázatot.
kukorica,szárazbab,sárgaborsó.Ezek,amikkel csínján kell bánni.A többi mehet.Pl.zöldbabból közel 40dkg-ot kell megenned ahhoz,hogy felérje 1db zsömle kalória és ch értékét.A benne lévő vittamin,rost,....stb még szóba sem került.40dkg...tudod milyen sok az?A tonhal/egyéb hal kontra sertéshús: Halból csaknem 4-szer annyit ehetsz mint disznóhúsból,hogy elérd a kalóriatartalmat.Ez sem mindegy.És ha figyelembe vesszük,hogy egy átlag ember gyomra hasonló méretű mint az ökle,akkor bizony,a hal-zölség varriáció a nyerő.
A bölcs mondásról nekem inkább az jut eszembe:
"Az vagy amit megeszel."
igazad van, bocs, hogy eltértünk a témától. csakhát az étkezés egy életmódbeli kérdés, s felvetődtek más életmódbeli tulajdonságok is.
amúgy szerintem a más kajákon kívül a mennyiség is kevesebb, amit megesznek. viszont nagyon adnak arra, hogy hogyan néz ki amit maguk elé tálalnak. (elég csak megnézni a bento dobozokat, némelyik nagyon kreatív. gugliba beütve sokat felhoz, ha valakit érdekel)
én voltam már Japánban, de hal és tengeribigyó-gyűlölőként az a 3 hét keserves volt, amit ott töltöttem. De megtette a 3 üveg Nutella is amit magammal vittem biztonságként:))
Nekik aztán jó étvágyat hozzá:D
komolyan?:) ez érdekes!
itt is kellene ilyen, én egyből beneveznék!
mondjuk pont a japánokra (a nagy többségre) ez nem igaz. a legfrusztráltabb nép a világon, nem véletlen hogy ennyire magas ott a pszichés betegek aránya.
kis helyeken nagyon sok ember van összezsúfolva (nagyvárosok), napi 12 órát dolgoznak (+ utazás = minimális magánélet), az éves szabadságot nem illik kivenni... szóval van szerintem jobb példa is, mint a japán átlagember:)
Sajnos azt kell mondjam, h az öngyilkosság és a depresszió terén mi vezetünk.
Ők stresszelnek, meg rengeteget dolgoznak, ez igaz. Szabadság szinte semmi. De cserében ezért, a háború utáni semmiből hova is jutottak?
További ajánlott fórumok:
- A Sote I. mint meddőségi központ
- Aki szívesen emlékszik vissza a hetvenes -nyolcvanas évekre, mi volt jobb, és mi rosszabb, mint manapság?
- A fogyokúrázók híznak..?!
- Vannak, akik esznek, vannak, akik isznak és vannak, akik mindentől híznak
- Akik sokat híznak/híztak terhesen
- Honnan lehet megtudni, hogy egy kiscsibéből kakas, vagy tyúk lesz? (A japánok honnan tudják?)