A házi konzerválást próbáltátok már? (beszélgetés)
A vákumhoz az is elég, ha lefordítod az üveget amint betöltötted, és így hagyod kihűlni. Minden eszközt fertőtleníteni kell. Én kifőzöm az üvegeket, fedőket, és fertőtlenítem a merőkanalat is. Húsos ételt még nem raktam el, de lekvár és savanyúság még nem romlott meg.
Én is tegnap gondolkoztam, hogy esetleg csinálnék a férjemnek egészen kész ételt üvegbe, mert a fagyasztóban sokszor alig van hely. Ha húsos lenne, talán dunsztolnám is. Van egy könyvem (csak nem itthon), amiben ilyesmikről is írnak. Talán ma belekukkantok, mert azért nem ártana tudni, hogy meddig eltartható.
Olvasgatom,hogy akár gyros húst, kész ételeket, rakott ételeket el lehet tenni üvegben és eláll a polcon, csak ki kell gőzölni 1 órát. Ekkor teljesen ráhúzódik a tető, bevákumozódik.
Készített már valaki?