A hashimoto thyroiditis betegségről / tapasztalatok (beszélgetős fórum)
Mikor elkezdtem októberben a letroxot, 2 hetente emelték az adagot és decemberbe 0 lett a tsh-m, akkor kezdtem érezni a kicsit a túlműködést, vert a víz és folyton idegesnek éreztem magam.
De a Te értéked jó...
Gratulálok Neked is! :)
Nekem tudták, hogy alulműködik mégis 2 vetélés kellett, hogy rendesen megvizsgáljanak és gyógyszert írjanak. A cél nálam is a 0,8-1,5 közötti érték.
Én is itt vagyok példának.
4 évig próbálkoztunk a babával, de nem jött össze. Sok stressz, stb.Aztán fél év alatt +20kg, vizesedés, akkor derült ki,hogy pm alul működik. Elkezdtem szedni az l-thyroxint,és januárban szültem. ;)
1,2 körül jó ha van az érték teherbeeséskor.
Miért van lebénulva a hangszalagod?
Foniátriára nem jársz? Mióta van ez az állapot?
Hülyeségeket mond a doki! Nem kapkodni kell a levegőt, hanem minél nagyobban venni, és a legjobb az ha ritmusra, mint mikor futsz. 3 ütemre be, 3 ütemre ki. A hosszabb szavaknál, mondatoknál jó nagy levegő.
És K betűvel kezdődő szavakkal edzeni a hangszalagot! Nem pihentetni! A K betűt a szavak elején, illetve közben is jó mérgesen kell mondani! A K betű a hangszalagokat összecsapódásra készteti, így elképzelhető a spontán megmozdulás. A foniátrián adnának gyakorlatokat, illetve ultrahangos kezelést.
nekem mindkettő levolt bénulva és a gégém is, és 3 hónap alatt szinte rendeződött:)
Remélem most már nekem is beáll.
Mennyi volt a tsh-d teherbeeséskor?
A tengeri halakban is van.
Azt is csak hetente egyszer ajánlott.
Legalábbis nekem ezt mondta a doki...
Igaz, a magyarok nagy része még annyit sem eszik. :o)
De gondoltam, hátha pont Te. ;o)
Amúgy állítólag szelént jó még szedni rá a hormon mellé.
Sziasztok! nekem is ez van, az anti hTg-m magas :(, letroxot szedek, de még nem találta meg a dokim a jó adagot, talán most.
Az első terhesség váltotta ki, most kistesót szeretnénk, de nem könnyű menet :(.
Kingi gratulálok, akkor van nekem is remény :)
Ez jódos!0És azt nem szabad autoimmunosoknak szedni!
Fokozza a göbösödést!
Én ezzel szemben teljesen jól vagyok :) én is Euthyrox-ot szedek.
Véleményem szerint rengeteg a pajzsmirigy beteg, amit anno csernobilnak köszönhetünk... lehet, hogy hülyeségnek tartjátok, de biztos van benne valami...
A lényege, hogy az immunrendszer nem ismeri fel a saját pajzsmirigy sejtjeit,és így antitesteket termel ellene, amely a pajzsmirigy szövetek lassú pusztulását eredményezi. Sajnos én is ebben szenvedek autoimmun pajzsmirigyalulműködés-gyulladás és göbösödés, gyermekkorom óta. Ki alakulásának okai lehetnek sztem a gyermekkori traumák,nem megflelő családi körülmények-ebből kifolyólag a sok stressz is kialakithatja,valamint a környezetszennyezés,vegyszerek,adalékanyagok,a levegővel belélegzett vegyszerek,élelmiszer stb. Euthyrox-ot szedek régóta. Vérvizsgálat eredményeim mindig azt mutatják,hogy az antiTPO és antiTg szint magasak. Sokáig nem volt komolyabb problémám ezzel, viszont mostanában eléggé fáradékony vagyok,letört,nyaktájéki erős fájdalmak,nagyon érzékeny vagyok a hidegre,rossz vérkeringés,dekoncentráltság..stb. Nagyon szeretnék kigyógyulni valahogy, folyton azon agyalok,hogy miféle módszerrel lehetne tartós gyógyulást elérni. Keress rá a neten ahol pontosabb leírás van arról,hogy milyen vitaminokkal,ásványianyagokkal,gyógyteákkal és más gyógykészítményekkel lehet szinten tartani. Állítólag a dió és len olaj serkenti a pajzsmirigy szövetek épülését. És amit nem sokára kipróbálok az a Primed 7 Tiromed. Nézz utána.
Neked milyen tapasztalataid vannak ezzel kapcsolatban? üdv
Köszönöm a válaszod !
Jobbulást, és grat. a babához. Minden jót neked !
További ajánlott fórumok:
- Mirigysejtes, áttétes tüdőrákosok vagy azok hozzátartozóit keresem tapasztalatok, betegségről való beszélgetésre!
- FLAVOGARD tabletta - hallottatok róla? Szedte valaki esetleg? Milyen betegségre? Mik a tapasztalatok?
- Hallottatok az epidermolysis bullosa nevű betegségről? Ismertek valakit, aki ilyenben szenved? Mik a tapasztalatok?
- Atrófiás gasztritisz nevű betegségről tapasztalatok.
- Gianotti-Crosti betegségről valakinek valami tapasztalata?
- Szeronegatív spondarthritis (SNSA ) tapasztalatok a betegségről, kezelések....