A facebook chat le van "hallgatva?" (beszélgetés)
Ennyi embert lehetetlen megfigyelni. Leszűkítik a kört.
Kínában mesterséges intelligencia figyeli az embereket. Már ha igaz az a videó, amit láttam. Arc alapján vannak beazonosítva és társadalmi kreditrendszer van.
A drágán megvásárolt "mesterséges intelligenciát" nem jóskapista megfigyelésére fogják használni.:)
Megjegyzem, amit az emberek követésére, megfigyelésére használnak technológiákat semmi köze a mesterséges intelligenciához.
Vannak programok, algoritmusok, amelyeknek megadnak egy alap szókészletet, amit keresnek az alapján, hogy az hányszor fordul, mondjuk ezer rögzített beszélgetésben.
A Facebook és a Google a hirdetésekből él, ezért ingyenesek.
Csak úgy tudod ez kikerülni, ha nem használod őket, ami a Google esetében nehezebb.
Igen, le vagyunk hallgatva.
Nem csak az, hanem le vagyunk fényképezve is minden komolyabb üzletben, az utcán, parkokban, az állatkertben,a piros lámpánál......
Vannak akiket követnek valami miatt, a többit pedig azért, mert ha egyszer a jövőben valakinek szüksége lesz rá.
A mai világban ez sajnos "természetes".
Mikó megnyitsz egy új honlapot, engedélyezni kell a cookiek használatát. A legtöbbnél közte van a Facebooké is, így a Facebook tudja, milyen honlapokat látogatsz, ez alapján kapsz reklámokat.
Tudom, leegyszerűsítettem, mert a reklámozónak is van benne szerepe.
szerintem igen.
De amire rákeresek google-ön, arra a témára utána jön FB reklám
Azt el tudom képzelni, hogy gyanús, bűncselekményekkel gyanúsítható személyeket megfigyelnek, de ehhez mindenhol a világon bírósági végzés kell (tudom, nem vagyok naiv:))
A másik, hogy minden országnak van hírszerzése és az minden engedély nélkül meg fog figyelni, ha valamiképpen a látóterébe kerülsz.
Na de ki kíváncsi egy szürke polgár beszélgetésére? Nincs az a kereskedelmi, rendőrségi kapacitás hogy Kukutyinba Mariska néni receptadó tanácsait is lehallgassák.:)
"pl valamiről beszélsz valakivel és a telefonod a közelben van,"
Ez már kifejezetten lehallgatás.
Az, hogy a fb-messengeren mit pötyög be valaki - egészen más tészta.
Használni kell a biztonsági beállításokat. Meg kell adni, hogy mihez járulunk hozzá és mihez nem.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tudom a Facebook chat résznél eltüntetni a telefont a nevem mellől?
- Hogyan lehet beállítani a facebookon, hogy mentve legyen a chat beszélgetés?
- Mitől függ, hogy a Facebookon a chat oldalsávban kik láthatóak, milyen sorrendben?
- Facebook chat-nél aki mellett nincs zöld pötty, az is be van olyankor jelentkezve?
- Facebook chatbeszélgetést/levelezést le lehet menteni?
- Amit a Facebook vagy az Iwiw chaten ír valaki, azt elmenti valahova a gép?