A családi adókedvezmény tavaly is létezett? (tudásbázis)
szia!
A családi kedvezmény 1 és 2 gyerek után gyerekenként 62.500,-Ft, de nem az adót csökkenti, hanem az adóalapot. Ha 3 vagy annál több gyermek van az, akkor az adóalapot gyerekenként 206.250,-Ft-tal lehet csökkenteni.Tavaly is és most is.
Köszi a válaszokat. Most vonnak alig adót, tavaly kb. összesen 30 ezer körül vontak le.
Tényleg csak arra lettem volna kíváncsi, hogy azt az összeget - családi adókedvezmény címen - visszaigényelhetem-e.
Ezt nem sikerült megértenem.
Ha alig vonnak adót, akkor nincs miből visszaigényelni.
Ha múlt évben csak 30 ezret vontak le a 3 hónap alatt adóba, akkor ennél többet nem fog visszakapni, de ha az adó befizetése pl. havi 70 ezer volt, akkor ha jól tudom a 3 gyerekre havi 62 ezer jár vissza, ami azt jelenti, hogy 3x62 ezer=186 ezer.
Kérdésemre a válasz a hozzáértők számára biztos pofon egyszerű lesz.
2011 szeptember 30-án kezdtem dolgozni. Most csinálom az adóbevallásomat, és arra lennék kíváncsi, hogy írhatok-e bele családi adókedvezményhez valamit. Mert a munkáltatóm akkor nem nyilatkoztatott - gondolom, mert nem teljes évről volt szó -, és rendesen le lett vonva az adóm.
3 gyerekem van, és idén már nyilatkoztam, adót alig vonnak a mostani fizetésemből.
Ha a tavalyi évet nézzük, akkor elképzelhető, hogy még kapok is vissza pénzt? Mert most 0-ra jövök ki vele.
A válaszokat előre is köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Családi adókedvezmény, hogyan is működik?
- Van itt olyan, akinél apuka igényli a családi adókedvezményt magzat után?
- Családi adókedvezmény
- 2012-ben egy gyerek után járó családi adókedvezményt GYÁS-on, majd áprilistól GYED-en ki tudom használni?
- Családi adókedvezmény a magzat után - hogyan lehet igényelni?
- Minimál bér után 3 gyerekkel mennyi családi adókedvezmény jár? Tudnátok Nekem összeget mondani?