A cicámnak orvosi előírásra fogynia kell 4 kg-ot. Most 9 kg. Tudtok tanácsot adni nekem? (beszélgetés)
Hű, köszi! :)
Ki is másoltam ezt a receptet! Megpróbálom, lehet elsőre meglepődik, de szerintem tetszeni fog neki. Lehet, hogy így, hogy több mindent tartalmaz, a májat is megeszi , de ha nem, akkor majd felváltom valami más husival. KÖSZÖNÖM.
Fogyis recept,amit eddig minden cicám megevett:
10 dkg baromfiszív
10 dkg baromfimáj
20 dkg sovány baromfihús
10 dkg rizs
10 dkg zöldség apróra vágva (répa,petrezselyem,zöldbab,kevés konzerv kokorica,borsó is lehet)
minimális só
A húsokat,zöldségeket apróra vágva megfőzni,a rizst mikróban megpárolni,a lébe keverve kicsit összefőzni,A zellert is szokták szeretni a cicák.Hogy könnyebben megszokja,lehet eleinte konzervvel keverni.Lehet csak egy-egy húsfélével készíteni is,darált marhahússal is.Májat nem szabad folyamatosan adni.Ez az összeállítás álltalában megfelel nekik.a víz mennyisége attól függ,mennyire szaftosan szereti a macska.Ez az adag több etetésre elég,ki kell tapasztalni mennyit igényel.
Szoktam időnként adni főtt csirkevesét, meg nyakat azt imádja, érdekes, hogy a főtt májat nem szereti olyan nagyon. Van egy konzervmárka, amelyben vannak zöldségek, az ízlik neki, szereti. Megpróbálok ellenállni, és nem megszánni amikor kéreget. Biztos hatékony, csak nagyon nehéz, olyan mint egy gyerek, nem hagy békén. Először amikor megjelentek rajta a plusz kilók körbejártam a szomszédokat, azt hittem titokban etetik, de nem így van.
A főtt rizst még eddig nem, de ezután megpróbálom. Jó ötlet.
Nem szoktam adni neki, csak nagyon ritkán egy-egy falatot, amikor nagyon koldul :):)
Egyébként ez is érdekes, hogy addig addig nyávog amikor valamit szeretne, amíg meg nem esik a szívem, és akkor egy kis jutalomfalat stb...
Ennek nehéz ellenállni, mert hihetetlenül tud hízelegni.
A főtt rizs jó alternatíva lehet konzervvel keverve.
A legjobb ha némi főtt sovány baromfihúst vagy szálkamentes halat kap főtt rizssel,és zöldségekkel.Állateledel boltokban álltalában lehet olcsóbban fagyasztott húsféléhez jutni.A répa,zöldbab álltalában lemegy nekik.Az enyémmel eleinte úgy etettem meg,hogy konzervkukoricát kevertem bele,mert imádja,aztán egyre kevesebb került bele..Olykor májat,baromfiszívet is érdemes készíteni.Ha összevetjük a táp árával,ez se kerül többe,viszont jól lakik a cica,és a zsírszegény,rostdús tápláléktól fogyni is fog.
A párizsi nem való felnőtt ivartalanított macskának!jutalomfalatként,csemegének elmegy.De hosszú távon tönkreteszi a veséjét,a macska ugyanis csak kismértékben tolerálja a sót és adalékanyagokat,amiből a párizsiban van bőven.
.
Igyekeztem mindig meggondolni, milyen tápot vélasszak, de úgy látszik hibáztam. A többi miatt nehéz elkülöníteni, mert nagyon erőszakos, hanem elégneki a kaja, eltúrja a többit a tálaktól, és felfalja a többi cica ételét.
Nagyon örülnék, és megköszönném, ha küldesz receptet! Hálás lennék!
További ajánlott fórumok:
- Teljesen összetört a párom lelkileg 7év és 1gyerek után...Adjatok tanácsot..
- Adjatok tanácsot! Szakítanátok a helyemben?
- Segítsetek feldolgozni dolgokat! Adjatok tanácsot!
- Nem viselem jól, hogy a párom alkoholt iszik és nem tudom, ezt hogy kezeljem. Adjatok tanácsot, kérlek!
- Menhelyről hoznék kutyát, tanácsot kérek tapasztalattal rendelkezőktől
- Akinek porckopás van a térdében tudna nekem tanácsot adni?