A beigli töltelék felfőzéssel csak a munka több vagy finomabb a beigli? (tudásbázis)
16. Annuska00 (válaszként erre: 13. - Gyzike)
2013. dec. 23. 17:28
Szia!
nem titkos..))
éve kóta innen csinálom,és nem tejjel,hanem vízzel főzöm a diót-mákot,ahogy a recept írja..
15. ancsika688 (válaszként erre: 12. - 99279bb06f)
2013. dec. 23. 15:52
Megcsináltam,tejjel főztem pár percig,a diót és mákot is.Nagyon finom lett,és nem repedt szét:)Köszönöm:)
14. gyzike (válaszként erre: 7. - NataliaWeiss)
2013. dec. 23. 06:08
a receptedet elkérhetem? köszi
13. gyzike (válaszként erre: 4. - Annuska00)
2013. dec. 23. 06:04
titkos, családi recept, vagy mehosztható? ha igen, szeretném kérni a receptedet
12. 99279bb06f (válaszként erre: 9. - Ancsika688)
2013. dec. 23. 05:08
Annyit, hogy épp ellepje - ez kb. fél liter, de van, hogy háromnegyedet is felszív.
11. Lia_
2013. dec. 23. 00:50
Szerintem csak a munka több vele.
Anyukám soha nem forrázza, de mindig nagyon finom amit készít.
10. murva (válaszként erre: 6. - Ancsika688)
2013. dec. 22. 22:33
Nagyon finom lett,cukros vízzel forráztam.
9. ancsika688 (válaszként erre: 8. - 99279bb06f)
2013. dec. 22. 18:31
Milyen arányban?25 dkg mákhoz vagy dióhoz,mennyi tejet kell adni?
8. 99279bb06f
2013. dec. 22. 18:26
Mindig főzöm.
A kiválogatott, megmosott mazsolát, a darált diót vagy mákot, egy kis citrom reszelt héját, vaniliás cukrot és a cukrot elkezdem főzni tejjel. Állandóan kevergetve addig főzöm, míg darabokban nem esik le a fakanálról. Langyosan töltöm meg a kinyújtott tésztát.
Sokkal finomabb, lágyabb a töltelék, tovább frissen is marad.
7. NataliaWeiss
2013. dec. 22. 18:06
Én hidegen raktam bele a tejet, nem forraltam semmit. 4 rudat csináltam tegnap és mára már csak 1 van, dugdosni kell, hogy maradjon karácsonyra :D
6. ancsika688 (válaszként erre: 5. - Murva)
2013. dec. 22. 18:03
Írd majd meg milyen lett,mert nem tudom,hogy forrázzam vagy ne...Eddig még soha se forráztam:)
5. murva
2013. dec. 22. 18:00
Leforráztam,meglátjuk,hogy sikerült,most sül.
4. Annuska00
2013. dec. 22. 13:57
Én ma sütöttem 5 rúddal,nagyon szépek lettek,tuti a recept.))nem tejjel csináltam a tölteléket,vizet forraltam cukorral,vagyis gyümölcscukorral,és úgy forráztam le a diót-mákot.
3. manó2000
2013. dec. 22. 13:48
Lehet, hogy finomabb, de én nem szoktam felfőzni a tölteléket.
2. linksys
2013. dec. 22. 13:48
Szia, sokkal finomabb, persze ez ízlés dolga.
1. murva
2013. dec. 22. 13:47
A beigli töltelék felfőzéssel csak a munka több vagy finomabb a beigli?
További ajánlott fórumok:
- Egyszerű süti, ami másnap még finomabb?
- Kakaós csigába a tölteléket hogy "készíted"?
- Hogyan készül a legegyszerűbb hókifli mák töltelékkel?
- Melyik Túró Rudi a finomabb?
- Mit csináljak a finom, de darabokra esett tortámmal? Tölteléknek felhasználjam?
- A réteslapba, hogy terítitek a tölteléket, úgy minta beiglibe, vagy egy csíkba?