Egyszerű süti, ami másnap még finomabb? (tudásbázis)
Szia! nekem van egy nagyon egyszerű receptem 3 naponta sütnöm is kell belőle!
Martina-féle bögrés
hozzávalók:
2 bögre cukor(kb 2,5 dl-es bögrével számolva)
2 bögre liszt
3/4 bögre olaj
6 tojás
1 tk szódabikarbóna
Minden hozzávalót összekeversz, kikened a tepsit beszórod zsemlemorzsával telerakod gyümölccsel(mi megy befőttel imádjuk)majd szórsz rá cukrot és fahéjt,ráöntöd a masszát és kisütöd ,kifordítva tálalod!Finom fahéjas karamellás gyümölcsös ízvarázs!
Szia!
Nekem van egy kenyérlángos receptem. Gondolom, hogy ilyen lángosra gondoltál, de azért itt a recept! Nagyon finom, már a fél rokonság, és baráti társaság ezt süti, és én is kéthetente.
Hagymás, szalonnás, tejfölös tepsis lepény
Hozzávalók:
Tésztához:
35 dkg liszt
Csipetnyi só
Csipetnyi cukor
1,5 dl tej
25 g élesztő
5 dkg puha vaj
1 tojás
Töltelék:
1 kg vöröshagyma
2 db lilahagyma (nem fontos)
20 dkg kolozsvári szalonna
2 dl tejföl
Elkészítés:
A lisztet egy tálba tesszük, rá a só és a cukor.
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, ebbe is teszünk egy csipet cukrot.
Közben a vajat a tojással habosra keverjük.
A felfuttatott élesztőt és vajas tojásos masszát a liszthez adjuk, és jól összedolgozzuk, azután 1 órán át kelesztjük.
Töltelék:
A szalonnát megfosztjuk bőrétől és kockára vágjuk. A hagymát felkarikázzuk. A szalonnát egy nagy serpenyőben lepirítjuk és hozzáadjuk a hagymát. Közepes lángon kb. 10-15 percig együtt pároljuk, még áttetsző nem lesz, de nem karamellizálódik. Hagyjuk kihűlni. Mielőtt rátesszük a tésztára, öntsük hozzá a tejfölt.
Sütés előtt melegítsük elő a sütőt 250 °C –ra.
A megkelt tésztát, még egyszer gyúrjuk át, és nyújtsuk bele a kivajazott és lisztezett tepsibe.
5 percig hagyjuk pihenni, majd tegyük rá a tölteléket, és 10-12 percig süssük.
Sziasztok! Sajnos sehol nem találom a pite receptet,már többféleképpen beírtam a keresőbe.
Valaki leírná?Köszi.
Jó reggelt!
Finom lett a meggyes nagymami! :) Tényleg nem száradt meg, meg semmi!
Köszi, Veronika! :)
Na, megyek vízszintesbe, mert holnap még sütnöm kéne malacfülét is... :S :)
Kösz a segítséget, csajok! :)
Holnap beszámolok a vendégsereg állapotáról... :P
Tej?! Mineka'? Csak elrontja... :) Nem, tényleg nagyon király a tészta! Ez a tipikus pitetészta...
Nekem is gázom van. Még nem volt fekete, a széle kicsit barna, de mondom, a villapróbát kiállta... Vagy az nem elég... :O
És a sarka nyami, de a közepe...?
:-))A szélére szoktam én is lecsapni, tejjel valami szuper. :-) Az az igazság, hogy a sütőm sima gáz, se hőfok, se óra, se semmi... :-(
Ezért az idő kb, akkor jó, ha már "szaga van", de még nem fekete! :-)))
most mit csináltál?
kicsit elvesztettem a fonalat
Kész vagyok, kivettem a sütit. 25 perc sütés 4-es 5-ös közt. Beledöftem a közepébe egy villát, nem ragadt rá tészta. Remélem, jó lesz, most hűtöm reggelig.
A sarkába belenyaltam... Valami iszonyatosan finom a tésztája!!! Én ezt meggy nélkül is simán befalnám!!! :)
Ez mikor van kéééész? :O 20 perce sütöm, még nem fekete, de nem merem ráhagyni, mert nincs annál borzalmasabb, mikor a süti közepe nyúlik (tapasztalat...).
(Még mindig nagyanyám pityéje...)
nagy nehezen sikerült kinyújtani, belegyömködni a tepsibe... meh lát tyúk... :)
ha rossz lesz, majd megeszem én... :P :)
ja, egy üveg meggy kevés volt... :(
További ajánlott fórumok:
- Tudnátok olyan süti recepteket írni nekem, ami gyorsan, egyszerűen elkészíthető és nem kell sütni?
- Ennék valami fincsi, édes sütit! Gyors, egyszerű recepteket várok!
- Egyszerű gyors sütirecepteket keresek!
- Egyszerű habos süti
- Kisfiammal szeretnék sütiket sütni (3éves). Egyszerűt, hogy ő is részt vehessen benne. Ötletek?
- Egyszerű almás süti receptek