Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Egyszerű süti, ami másnap még finomabb? fórum

Egyszerű süti, ami másnap még finomabb? (tudásbázis)


1 2 3
70. Arrahne (válaszként erre: 65. - Pintyőke72)
2011. jún. 1. 13:00

Szia! nekem van egy nagyon egyszerű receptem 3 naponta sütnöm is kell belőle!

Martina-féle bögrés

hozzávalók:

2 bögre cukor(kb 2,5 dl-es bögrével számolva)

2 bögre liszt

3/4 bögre olaj

6 tojás

1 tk szódabikarbóna

Minden hozzávalót összekeversz, kikened a tepsit beszórod zsemlemorzsával telerakod gyümölccsel(mi megy befőttel imádjuk)majd szórsz rá cukrot és fahéjt,ráöntöd a masszát és kisütöd ,kifordítva tálalod!Finom fahéjas karamellás gyümölcsös ízvarázs!

2011. jún. 1. 08:06
tejfölös-kekszes süti :)
68. FormáSan (válaszként erre: 67. - Sibetti)
2010. máj. 31. 08:14
nagyon köszönöm, ki fogom próbálni mindegyiket!
67. Sibetti (válaszként erre: 66. - FormáSan)
2010. máj. 28. 15:19

Szia!


Nekem van egy kenyérlángos receptem. Gondolom, hogy ilyen lángosra gondoltál, de azért itt a recept! Nagyon finom, már a fél rokonság, és baráti társaság ezt süti, és én is kéthetente.

Hagymás, szalonnás, tejfölös tepsis lepény


Hozzávalók:


Tésztához:


35 dkg liszt

Csipetnyi só

Csipetnyi cukor

1,5 dl tej

25 g élesztő

5 dkg puha vaj

1 tojás


Töltelék:


1 kg vöröshagyma

2 db lilahagyma (nem fontos)

20 dkg kolozsvári szalonna

2 dl tejföl


Elkészítés:


A lisztet egy tálba tesszük, rá a só és a cukor.

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, ebbe is teszünk egy csipet cukrot.

Közben a vajat a tojással habosra keverjük.

A felfuttatott élesztőt és vajas tojásos masszát a liszthez adjuk, és jól összedolgozzuk, azután 1 órán át kelesztjük.


Töltelék:


A szalonnát megfosztjuk bőrétől és kockára vágjuk. A hagymát felkarikázzuk. A szalonnát egy nagy serpenyőben lepirítjuk és hozzáadjuk a hagymát. Közepes lángon kb. 10-15 percig együtt pároljuk, még áttetsző nem lesz, de nem karamellizálódik. Hagyjuk kihűlni. Mielőtt rátesszük a tésztára, öntsük hozzá a tejfölt.


Sütés előtt melegítsük elő a sütőt 250 °C –ra.

A megkelt tésztát, még egyszer gyúrjuk át, és nyújtsuk bele a kivajazott és lisztezett tepsibe.

5 percig hagyjuk pihenni, majd tegyük rá a tölteléket, és 10-12 percig süssük.

2010. máj. 28. 14:42
szeretenék könnyen készithető lángost és fánkot sütni! De sajnos nekem soha nem sikerül!
2010. máj. 1. 08:07

Sziasztok! Sajnos sehol nem találom a pite receptet,már többféleképpen beírtam a keresőbe.

Valaki leírná?Köszi.

64. Basset
2010. máj. 1. 07:39

Jó reggelt!


Finom lett a meggyes nagymami! :) Tényleg nem száradt meg, meg semmi!

Köszi, Veronika! :)

63. EMENDEMSZ (válaszként erre: 45. - Anikko)
2010. máj. 1. 06:58
Ebbe nem kell krém.
62. EMENDEMSZ (válaszként erre: 45. - Anikko)
2010. máj. 1. 06:57
Mi az a lapótya?:)Nem az a lényeg hogy magas legyen hanem hogy megsüljön.Nekem mindig tök jó lett.2 hetente sütök ilyet mert imádjuk.Ennyi.
61. Basset
2010. ápr. 30. 22:36

Na, megyek vízszintesbe, mert holnap még sütnöm kéne malacfülét is... :S :)


Kösz a segítséget, csajok! :)


Holnap beszámolok a vendégsereg állapotáról... :P

60. Basset (válaszként erre: 58. - Anikko)
2010. ápr. 30. 22:30
Mármint folyt, amikor vágtad? Az nem nyaó...
59. Basset (válaszként erre: 53. - Anikko)
2010. ápr. 30. 22:29
Hát, nem tudom, ti milyen luxusmenzára jártatok, de én ilyen fincsi sütit nem ettem a menzán sose... :)
58. anikko (válaszként erre: 57. - Basset)
2010. ápr. 30. 22:29
Én a répatortát súrtam és nem ragadt, amikor vágtam meg folyt:)
57. Basset (válaszként erre: 52. - Pné Veronika)
2010. ápr. 30. 22:24

Tej?! Mineka'? Csak elrontja... :) Nem, tényleg nagyon király a tészta! Ez a tipikus pitetészta...

Nekem is gázom van. Még nem volt fekete, a széle kicsit barna, de mondom, a villapróbát kiállta... Vagy az nem elég... :O

És a sarka nyami, de a közepe...?

56. anikko (válaszként erre: 55. - Basset)
2010. ápr. 30. 22:24
Sok sikert!
55. Basset (válaszként erre: 51. - Pné Veronika)
2010. ápr. 30. 22:22
Szemre jónak tűnik, holnap szeletelem.
54. Basset (válaszként erre: 49. - Anikko)
2010. ápr. 30. 22:21
ez a nagymama pitéje meggyes változata...
53. anikko
2010. ápr. 30. 22:14
Ja a menzás meggyes!
52. Pné Veronika (válaszként erre: 48. - Basset)
2010. ápr. 30. 22:06

:-))A szélére szoktam én is lecsapni, tejjel valami szuper. :-) Az az igazság, hogy a sütőm sima gáz, se hőfok, se óra, se semmi... :-(

Ezért az idő kb, akkor jó, ha már "szaga van", de még nem fekete! :-)))

51. Pné Veronika (válaszként erre: 47. - Basset)
2010. ápr. 30. 22:05
Látom, megsütötted. Na mesélj, milyen lett?
2010. ápr. 30. 22:04
Sziasztok. Beestem, mi a helyzet a sütivel?
49. anikko (válaszként erre: 48. - Basset)
2010. ápr. 30. 21:55

most mit csináltál?

kicsit elvesztettem a fonalat

48. Basset
2010. ápr. 30. 21:53

Kész vagyok, kivettem a sütit. 25 perc sütés 4-es 5-ös közt. Beledöftem a közepébe egy villát, nem ragadt rá tészta. Remélem, jó lesz, most hűtöm reggelig.

A sarkába belenyaltam... Valami iszonyatosan finom a tésztája!!! Én ezt meggy nélkül is simán befalnám!!! :)

47. Basset
2010. ápr. 30. 21:46

Ez mikor van kéééész? :O 20 perce sütöm, még nem fekete, de nem merem ráhagyni, mert nincs annál borzalmasabb, mikor a süti közepe nyúlik (tapasztalat...).


(Még mindig nagyanyám pityéje...)

46. anikko (válaszként erre: 31. - Basset)
2010. ápr. 30. 21:40
Én is most sütök először. izgalmas. max nem viszem el, hanem párocskám éjszaka rájár.
45. anikko (válaszként erre: 22. - EMENDEMSZ)
2010. ápr. 30. 21:39
De akkor nem lesz lapótya? vagy csináljam h krémet teszek közé? a Fotón olyan szép magas volt, amikor meg megcsináltam.......még a sütéstől is elment a kedvem
44. Basset
2010. ápr. 30. 21:26
ja, ez nem a jépatojta, hanem a meggyes nagyi! :)
43. Basset (válaszként erre: 40. - Basset)
2010. ápr. 30. 21:24

nagy nehezen sikerült kinyújtani, belegyömködni a tepsibe... meh lát tyúk... :)

ha rossz lesz, majd megeszem én... :P :)

ja, egy üveg meggy kevés volt... :(

42. EMENDEMSZ (válaszként erre: 24. - Pancs82)
2010. ápr. 30. 21:03
Nemtom:)Nem mértem.:)Mondjuk 35*28.:)Kb tényleg akkor a lehet.
41. EMENDEMSZ (válaszként erre: 25. - Pancs82)
2010. ápr. 30. 21:00
170 fokon szoktam.Gondolom lehet több cukorral.:)Bár szerintem elég édes.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook