A 3 éves palotapincsimnek tegnap volt egy enyhe epilepsziás rohama, ami 1-2 percig tartott. Ez volt az első eset. Mitől lehetett? (tudásbázis)
A mi Bubink 4 eves es a tavaj szilveszterkor volt az elso rohama, rohantunk vele orvoshoz, ugyanis a roham majdnem 15 percig tartott, a doki mondta, hogy gyogyszerezni kell, de kikertuk masik 2 orvos velemenyet is, akik azt mondtak varjunk, mert ki tudja mikor lesz a kovetkezo,igy nem gyogyszereztuk, de maximalisan figyeltunk ra, igaz volt elso segely gyogyszerunk itthon,aztan ra fel evre nyaron volt a masodik rohama,amikor megkapta a fenekebe a nyugtatot es igy a roham enyhebb volt, aztan megint dokik, de mi nem gyogyszerzzuk, mert az orvos azt mondta, hogy ha havi vagy heti szinten lenne rohama akkor megeri gyogyszerezni,maskepp nem nagyon ugyanis azok a gyogyszerek nagyon maj es gyomor karositoak... 7 honapja nem volt rohama, es kipp-kopp jol van.
En is nagyon megijjedtem, es tobb helyen olvastam, hogy a simogatas es masszasz jot tesz neki, igy aztan naponta extra simogatas es masszazs jar neki, orvoshoz mindenkepp el kene vinni, de varni kene, hogy mikor lesz a kovetkezo rohama, es akkor tobb minden kiderul...nekunk azota van itthon gyogyszer amit a fenekebe kell benyomni (kup szeruseg) es ha kell akkor azt adjuk neki, szilveszterkor is kapott egy kis nyugtatot es rendben volt...
A kivalto okat nehezen lehet megmondani, legtobbszor a stresszes helyzetek okozzak...de a roham kijohet kesobb is...en most epp a szilveszteri tuzijatekra gondolnak...a kutyakat nagyon megviselik...
Szia!
A barátnőméknek a fiú pulijuk epilepsziás, kb. 6 éve. Gyógyszert kap rá, minden nap kicsi kenőmájasgombócban adják neki. Ja, és mivel van egy lány kutyájuk is, mondta a doki, hogy vigyázzanak rá, mert kölykei sem lehetnek.
Nekem is a tacsim volt epilepsziás évekig.
Utána sajnos lebénult és meghalt :-(
neki az segített, ha maszíroztam a hátát a remegés közben.
Szia!El kell vinni állatorvoshoz,és ő majd a továbbiakat ismerteti.Nekünk alaszkai malamut volt,semmi gond nem volt vele,de egy idő után elkezdtünk félni tőle,mert morgott,acsarkodott,habzott a szája....pedig azelőtt imádni való,játékos,ragaszkodó kis bolond volt.Kihívtuk az állatorvost,megállapította a diagnózist...nagyon sokba került volna a kezelése,és nem biztos,hogy stabilizálni lehetett volna az állapotát.Akkoriban építkeztünk,babát vártam,sok minden összejött....úgy döntöttünk,elaltatjuk.Nagyon nehéz döntés volt,meg is szenvedtem....de jobb volt így neki.
De minden állatnál más és más,nincs két egyforma kutya és két egyforma epilepszia.A fiam is epilepsziás volt,kétszer volt rohama,szerencsére kinőtte.De ismerek olyan embereket,akiknek súlyosabb rohamaik vannak,és életük végéig tart.Míg nem volt a malamutunk,nem is mertem álmodni sem,hogy állatoknál is előfordulhat epilepszia!!!!Az állatorvos majd többet tud mondani!Minden jót kívánok!!!Várom a továbbiakat,érdekel a kutyus sorsa. :)Szép napot kívánok!
Sajnos az én kutyám testvére is így ment el.
Néhány hónap volt mindössze. Hirtelen sűrűsödni kezdek a rohamok, és egyre tovább tartottak. :(
Nálunk is volt . Orvosságokat kapott, minden nap, sajnos az 1 roham után 1 évvel elment.......
Vidd orvoshoz minél előbb!
Igen, előjöhet máskor is. Ráadásul erősödhet.
Semmiképp nem hagyd annyiban! Vidd el orvoshoz. Előfordulhat, hogy gyógyszerre állítja.