Ketogén diéta epilepsziásoknak (beszélgetős fórum)
Szia nyanyus69!
Megkérdezhetem, hogy milyen anyagcsere betegégben szenved a fiad? Az én kisfiamnak Glükóz transzport zavara miatt írták elő ezt a diétát. Miért nem használt neki ez a diéta?
Sziasztok!
Van még valaki akinek a gyereke csinálja ezt a diétát?
Sziasztok :)
csináltam egy ketogén receptgyűjtős oldalt. Saját és netről szedett recepteket tettem fel, meg néhány infót. Próbálom folyamatosan bővíteni :) gondoltam, hátha valakinek hasznos lehet :)
Hja, és semmi tejtermék! Kizárólag zöldség, hús, tojás, kicsi gyümölcs.
Gyakran kérdezik: nem unalmas ez? Vicces kérdés olyanok szájából, akik évtizedekig kenyeret esznek tésztával. Húsból van sokféle, zöldségből vagy harminc féle, csak amit én rendszeresen fogyasztok. Hogy lenne unalmas? :)
A zöldséget azért célszerű nyersen fogyasztani, mert sokkal kisebb rajta az inzulinreakció és sokkal nagyobb a haszna.
Én ketogénen élek egy éve, nem konkrét betegség okán, csak valahogy így sikeredett az élelmiszerallergiáim miatt. Aluszékonyságot írt valaki. Ez csak akkor történik meg, ha valaki túllépi a szénhidrát mennyiséget, vagy nem tisztán étkezik, amúgy soha életemben nem voltam ilyen jól.
Csak azt írom, amit eszem, és nem azt, amit nem, mert egyszerűbb: tojás, szalonna, sonka, zöldség, úgy közel fél kilónyi nyersen, hús, és maximum egy gyümölcs. De gyakran nem is kívánom.
A tiszta ketogéntől még senkinek baja nem lett, nekem az a tervem, így is maradok, mert ezzel jár jól a testem, sportolok, jól nézek ki, túlzás nélkül tíz évet fiatalodtam, szóval ha valakinek a gyereke egyedül nem akar átállni, az anyukának is biztosan jót fog tenni.
Nemcsak epilepszia gyógyul tőle jó arányban, hanem a rák, a pajzsmirigybetegségek is. Mondjuk én paleolit-ketogénen vagyok, semmi gyári szemetet nem vagyok hajlandó megenni, semmi gabona, semmi virslicske, meg nem tudom milyen agyrémek, amit az élelmiszeripar elénk dob.
Szia! Éppen múlt héten láttam a filmet, Meryl Streep a főszereplője és a címe, Sohasem ártok. Nagyon megindító! [link]
A hozzászólásoknál említenek egy másik filmet is, Morgan Freeman-nel, de abban a filmben nem volt hatásos a diéta. Minden jót kívánok!
Ennek a diétának az a lényege, hogy kevés szénhidrátot kapjon a gyerek és sok zsírt. Egy pár nap alatt elméletileg átáll a szervezet arra, hogy a zsírból gazdálkodjon, és így legyen "ereje". Az agyat nem terheli ezért csökken a görcs. Az első 3 hónapban derül ki, hogy hatásos-e. Ha igen akkor általában 2 évig szokták alkalmazni. A dietetikus azt mondta, hogy elhízni nem fog, és ettől tartok így meglátjuk és ha hízik akkor nem folytatjuk. lehet tőle fáradt, aluszékony, levert ezért akkor kezdjük amikor nem lesz tornája 1 hónapig (Dévény). Már a ketogén tápszer is emelt e ketogén szintjén, de azt már nem hajlandó lenyelni. A receptek nem olyan durvák, csak még apró magvakat nem evett, most azt kell előbb bevezetni.
Persze majd írom a tapasztalatokat is :)
Sziasztok!
Mi 2 hét múlva kezdjük a diétát és szeretném megkérdezni, hogy édesíteni mivel lehet? Epis gyerekről van szó, 20 hónapos.
Az a baj, hogy a diéta a belgyógyászatra tartozik, de ott nem fogják vállalni az epilepsziája miatt.
A neurológián pedig nem foglalkoznak a diétával...
nagyon sajnálom!!
egyet tehetek csak hogy utána nézek a film címnek!
de ez a diéta mindenképpen kontrollt igényel és felügyeletet ha ennyire nem szabad magára hagyni!