90 kg és felettiek klubja! (beszélgetés)
Majd megy az lentebb is, nyugi! Egyébként az sem mindegy, hogy ezek az adatok milyen magassághoz kapcsolódnak!!!!
A 90 naposat ahogyan elkezdtem, én is írom m hogy mikor mit eszek, nemcsak a KalóriaBázisba, de itthon egy db. papírra is, hogy ha esetleg elakadnék, hogy mit is kellene készíteni (főzni), akkor legyen egy listám.
A centit csak a csípő-mérésre használom (ott vagyok a legkerekebb), azt viszont könnyen megjegyzem fejben.
mell: 136cm
derék: 105
csípő: 125
Ez milyen fajta nyelvtanfolyam, hogy ennyire szoros időbeosztással jár? Ha reggeltől estig ott ültök, akkor hogyan, mikor van időtök készülni a következő napra? No meg nem gondolnak arra, hogy van család, és van egyéb elfoglaltság is?
Egyébként én is nézegettem korábban ezt a fajta étkezési formát, de aztán mégis azt mondtam, hogy talán a 90 napos egy kicsit közelebb áll az eddigi táplálkozási szokásaimhoz. Nem is igazán szigorú diétába = fogyókúrába fogtam, hanem inkább most először az eddigi táplálkozási szokásaimat akarom egy kicsit megreformálni, és ez jó arra, hogy leszokjak arról: bármikor, bármit, bármivel. Igaz, hogy ha nem tartom magam nagyon szigorúan az előírásokhoz, a fogyásom is lényegesen lassabb, viszont abban is bízok, hogy ami lemegy, annak eszébe sem jut majd visszajönni. :))))
Sziasztok!
Régen voltam, de mentségemre legyen mondva elkezdtem egy angol tanfolyamot. Persze kaja terén ezt már nem tudtam kifogásul mondani, mert reggeli sok kávé, ebéd még több kávé, vacsi meg ami belefér! :S
Tudom nagyon nem jó, de most egy kicsit furi vagyok, de hozzá kell edződnöm!
Nekem eddig az jött be a legjobban, hogy kenyérfélét csak délig ettem, lehetőleg sovány fehérjével, ebédre bármit, csak lehetőleg kevesebbet, mint szoktam, vacsira meg valami sovány fehérje+sok-sok zöldség (saláta).
Csak most az a bajom, hogy nincs időm, meg kedvem este fél 9-kor főzőcskézni!
Annyiból volt csak bűnözés, hogy a 90 naposban a ch-napra vacsira írja a sütit, én pedig már ebédre is ettem a kakaós palacsintából. :)))
Már olyan régen akartam sütni vacsira, de olyankor már mindig lusta voltam kimenni a konyhába, így most gondoltam, megsütöm még délelőtt.
Kisibolya! Olvastam a bűnözésed:) kakaós palacsimta?
Én tegnap ettem lekvárost is,kakaóst is.
Nem írsz hülyeséget, azért szerintem aki tisztában van azzal, hogy a jó közérzet és az egészség-megőrzés érdekében szükséges fogynia, nem jelenti feltétlenül azt, hogy haragban van magával, vagy egyáltalán nem szereti magát.
Ha már a különböző ezoterikus tanítások hangoztatásoknál tartunk, én most egy ősi kínai bölcsességet idéznék:
"Tanuld meg elfogadni azt, amin változtatni nem tudsz, és tanuld meg megváltoztatni azt, amin változtatni tudsz. Tanuld meg a kettőt megkülönböztetni egymástól!"
És mivel tudjuk, hogy ezen képesek vagyunk változtatni, hát nekifogtunk, és addig nem nyugszunk, míg meg nem változtatjuk azt, amin változtatni tudunk! Igaz??? :))))
Ezt a "fogadd el önmagadd olyannak amilyen vagy!" és hasonló tanításokat én is "osztottam" másoknak addig, amíg nem magam tapasztalom azokat a hátrányokat, amikről az előbb itt olvashattál.
Hogy messzire van a föld, hogy nehéz odáig lehajolni, hogy addig, amíg a cigi-lerakás miatti plusz kilók meg nem találtak, nem okozott gondot befűzni a cipőmet, és nem fájtak a lábaim, akár naponta 5x-10x is leszaladtam a második emeletről és nem sorolom tovább.
Csakhogy teljesen más ezt elméletben tudni, és tanítgatni másoknak, és más megtapasztalni!
Most már én is azt mondom: könnyen beszél az, aki nem dadog!
Nem azt mondom, hogy nem kell fogyni, hogy nem kell mozogni és bele kell törődni abba, ami nem tetszik! Kell a megfelelő étrend, a mozgás, az ápoltság, de mindez a vékonyaknak is kell! Én azt mondom, nem szabad utálni magunkat, hanem szeretni kell ducin is, higgyétek el, a test hálás azért, ha a lélek elfogadja! Nekem sokkal könnyebb azóta karban tartani magam, amióta ilyen a szemléletem!
Tudjátok, minden test templom, ahol nyílt lélekkel kell bent lenni! Csak én például nem kis kápolna vagyok, hanem székesegyház! :))
Van nekem is hájam, és a gyerekkorban örökölt betegségem vékonyan is meglenne.. igen a háj káros, ha mértéktelen...nem is az extrém elhízásról beszéltem...Viszont egy bizonyos mennyiségű háj igenis lehet szexis, vonzó és még nem egészségromboló. Minden az agyacskánkban dől el! Amíg morcos duci voltam, beteg voltam, amióta szeretem magam, egészségesebb vagyok! Nem vagyok löttyedt, vannak tónusos izmaim is, de van hasam, hájas párnám, amiért viszont széles körben rajonganak igazán jó pasik, miért is kellene sanyarognom? Odafigyelek, hogy ne zabáljam túl magam, újra itt az idje a súlyzós programomnak, de nem akarok lapos hasat, kidolgozott hasizmokat már, szeretem a testem, ahogy van! Nem a lustaság, a beletörődés beszél belőlem, hanem az idáig megjárt utam:)
Amúgy nekem az inzulinszétválasztó étrend vált be, mikor le akarok adni egy tízest, ezt alkalmazom, könnyű betartani és hatásos, nem jár lemondással, sem szenvedéssel. Szóval én is dolgozom néha a testemen, mert muszáj, de attól függetlenül szeretem is magam. Ez volt a legnehezebb tanulnivaló, de megérte! :)
További ajánlott fórumok:
- 100 kiló felettiek klubja
- 140kg felettiek, IDE, fogyjatok VELEM
- 50 év felettiek jelentkezését várom nemtől függetlenül ismerkedjünk beszélgessünk.
- 100 kg felettiek, mit tegyünk? Kezdjük együtt és segítsünk egymásnak!
- Miért gondolják a munkáltatók, hogy a 40 év felettiek nem alkalmasak az általuk hirdetett munkakör betöltésére?
- Én vagyok a lúzer?Negyven felettiek sos!!!