8 hós lányom utálja a 4. tápszert amit adtam neki.Mit egyen helyette?SOS (tudásbázis)
kezd el a hozzátáplálást
és ízesísd a tápszert olyan gyümölcscsel amit adsz neki, vagy főzz bele mandulát, kókuszt
Javasolták neked a Humana Baby Fit banános tápszert itt. Szerintem próbáld ki, a nagyobbik fiam ezt az egyet ette meg annak idején, én is megkóstoltam, ennek nincs mellékíze, már az illata is kellemes, nem olyan, mint a többi tápszer.
Én a helyedben még próbálkoznék 1 éves korig mindenféleképpen a tápszerrel. Gyümölcs, főzelék mehet tízóraira, uzsonnára, ebédre, de szerintem reggelire és vacsorára még szüksége van a tápszerre.
egy anya ösztönösen megérzi mi jó a picinek...
Légy bátor :)
Nekünk először 9-10 hónapos korában volt ilyen problémánk. Ízesítettem a tápszert banánnal,kakaóval stb., végül úgy itta meg, hogy egy kis kanál cukrot tettem bele (tudom nem ajánlják a cukrot, de hogy még tápszert igyon az fontosabb). A védőnőnk a karamellizált cukrot ajánlotta.
1 éves kora után már így sem itta, több kísérlet után jelenleg Jogobella joghurt italba keverem a tápszert és még ízlik Neki.
Az új ételek bevezetése a folyékony-pépestől a szilárd ételekig folyamatosan történik, mind típus, mind állag szempontjából. Általában bevezetésükre 6 hónapos kor körül kerül sor, de az anyatejes táplálás hiánya esetén 4 hónapos korban állíthatók be legkorábban.
Egyszerre csak egy ételt, kis mennyiségben (10-20 g) adjunk és fokozatosan emeljük az adagot. Az új ételek 3-5 nap különbséggel kövessék egymást, de abban az esetben, ha valamely új ételt a csecsemő nem fogyaszt szívesen, vagy problémát észlel a szülő, semmiképpen ne erőltessük az adott étel fogyasztását.
Az első ételek lehetnek
gyümölcsök,
gluténmentes (pl. rizs) vagy gluténtartalmú (búza, árpa, rozs, zab) gabonák.
főzelékfélék.
nálam a rizs és burgonya, kekszek kenyerek már csak a főzelékek utánra maradtak, (tejérzékenység miatt)
nyugodtan
alma
alma-őszi barack
alma-banán
ezek voltak az elsők, nagyon hamar megszerette, sokan mondtáők tegyek bele kekszet, de korábban leírtak miatt én nem tettem, de az egyetlen keksz amit megehettünk azzal nem volt hajlandó megenni
nekünk a lrumpli az örök vesztes volt, míg rágni nem tanult meg addig mindig kiköpte..
sütőtök, sárgarépa,
sőt ha húslevest főzől abból színte mindent összeaprithatsz ami nem puffaszt(később jöhet az is)
puffasztok közül első a karalábé volt nálunk
de ahogy bejött a friss saláta egy fej saliból készítettem főzeléket...
sűríteni sose kellett liszttel, vagy magában vagy kevés krumplit főztem bele.
4 hónaposan keztem a hozzátáplálást, egy éves korára szinte mindent megevett a lehetőségeinkhez mérten...
Kezgyetek el bátran enni minden félét, már elég nagy:)
Tejjel azért még vigyázzatok, bár tudom, sokan bátrak :)
Néz küröl a bébiételek közt, ami abban benne van már ő is eheti,
gyümölcsök nagy része, zöldségek, és kezdhetsz pici husit is adni jól ledarálva...
lányom kedvence a salátafőzelék és a céklapüré volt :)
Ilyenkor már nemcsak tejbegrízt ehet, hanem krumpilt is ha jól tudom!
Meg főzelékeket is!
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek ha a hozzétáplálás óta a lányom csak nagyon kevés tápszert eszik? (Néha 100 ml-t se)
- Mit tegyek ha a 11hónapos kislányom egyátalán nem hajlandó gyümölcsöt ill. főzeléket enni, de tápszert annál inkább?
- Ha a 10, 5 hónapos gyerekem nem akarja elfogadni a tápszert (tejpépet sem) akkor mit adjak helyette??Tejet?
- Tanácsokat kérnék, 3 gyógyszertárba nem kaptam a tápszert a 10 hónapos babámnak, adtak helyette beba aktiv egyet ti adnátok a babának?
- A kisfiam 17 hónapos, 5 napja nem szoptatom már. Mit adjak neki helyette? Tápszert már semmiképp, a tejet meg nem kéri egyenlőre.
- 9, 5 hós lányom hajnalban felkel enni, megissza a tápszerét és visszaalszik. Doki szerint ne adjak neki tápszert csak vizet.Szerintetek?