9, 5 hós lányom hajnalban felkel enni, megissza a tápszerét és visszaalszik. Doki szerint ne adjak neki tápszert csak vizet.Szerintetek? (tudásbázis)
Köszönöm szépen mindenkinek aki válaszolt.
Próbáld meg a teát vagy vizet vagy csak add oda neki a cumit takargasd be.Ha nem megy adjál neki enni,akkor éhes.Pár hét múlva megint próbálkozhatsz.
Mivel még nem tudja megmondani, hogy éhes-é, vagy szomjas, ezért próbáld meg a vizet, ha nem válikk be etesd meg, mert éhes, majd egyszercsak elnövi. Még biztosan nem tud annyit enni, hogy ne ébredjen fel.
Lehet hogy éhes?
Az én 2 évesem is 5 körül kel még enni, este 9 körül feküdt.
Egy ekkora babanal szerintem meg siman elkepzelheto, hogy ehes. Az 5 ora az szerintem mar inkabb reggel van. A lanyom meg 1 evesen is sokszor kelt hajnali 1-2 ora korul, es kovetelte a tejcsit. Ha mar nem lesz ra szuksege, akkor nem fog kelni. Na de az 5 ora az egeszen mas!
Hajnalban 5-kor kel és este 8-kor vacsizik
De miert baj az, ha felebred? Az en kisfiam is felkel ejjel, megissza a tejet, es visszaalszik. Szerintem ezzel semmi baj sincs. Ha csak viz kell neki, csak azt iszik, de altalaban tejet ker. Ezt is elnovi. Szerintem etesd csak meg. Ha enni akar, hat egyen.
Hajnalban mikor kel a bab? És mikor eszi utoljára este?
Akkor rákaphat a teára, inkább vizet adjon.
Én is vizet adtam neki mindig, már legalább 6 hónapos kora óta.
Jelenleg 8,5 hónapos és végigalussza az éjszakát. Van hogy felriad éjjel, de akkor is csak vizet kap.
Ha 5 körül ébred először, akkor már etesd meg. Akkor már tuti éhes. KÉsőbb úgyis áttér a hosszabb alvásra.
Engem is így szoktatott le a fáma szerint anyukám az ébredésekről, hogy tej helyett vizet kaptam. Egy próbát megér. Ha nem sikerül, akkor keverd a tápszert egyre hígabbra, minden nap egy picivel kevesebb port tegyél a vízbe, míg teljesen elhagyod.
Ez függ fejlettségétől is. Próbáld megitatni teával, ha ezzel tür akkor ne adj neki enni.
Szia!
Lehet, hogy érdemes megpróbálni vizet adni neki, lehet, hogy tényleg csak szomjas. Próbáld meg, vagy főzz teát, de ne tegyél bele semmi izesítőt.
nálunk anno ez bevált.
én semmit se adnék és az ágyból se venném ki, 2-3 nap egy kis sírás, de megszokja és onnantól fogva átfogja aludni az éjszakát, nekem két gyereknél is bevált.
9, 5 hós lányom hajnalban felkel enni megissza a tápszerét és visszaalszik.Doki szerint ne adjak neki tápszert csak vizet.Szerintetek?
További ajánlott fórumok: