8 éves kisfiam önfejü, csökönyös és szörnyen makacs.Mi lehet az oka? (tudásbázis)
Kedvesem, bántalmazásról és pofonról egy szóval nem írtam, csupán szigorról, fegyelemről. Itt UK-ban épp hogy mindent megengednek a gyerekeknek, kis felnőttként kezelik őket - ez kezd Mo-on is érvényesülni sok családnál. Nos, hogy itt élek, tökéletesen látom, hogy ez semmi jóra nem vezet. Ilyen eszméletlen rossz, csökönyös, akaratos gyerekeket életemben nem láttam, mint amilyenek itt vannak.
Nálunk gyermekek veréséről szó nincs, viszont Mo-on annál inkább érzékeltem a verést az iskolában órákon. Pedig mindig jó tanuló csendes lány voltam, de még én is kaptam!
Itt bizony sosem ütnék meg a gyerekeket (Skócia), bármit akar a gyerek, azt azonnal megkapja. Naponta új játékok, nap mint nap a kajázdákban (nem étterem) a gyerek magának választ ételt, tök mindegy, hogy az a legdrágább...
Tudom, hogy engem a szüleim nem úgy neveltek, hogy bármit megkapjak, amit csak akarok. Tennem kellett érte és ez így van rendjén. Ha rossz voltam, nem kaptam semmit, ha rosszul tanultam, szintén nem járt jutalom. Ellenben a jó viselkedést és jól tanulást mindig jutalmazták. De az általad írt 'két marha nagy pofon ököllel" soha nem jött szóba!!!
Kissé fogalmi zavarokkal küzdessz, nem erőszakos terrorról írtam, nem úgy kell a gyerekekkel foglalkozni, hanem ép ésszel, tudni kell nemet mondani is. Hisz te vagy a felnőtt, ne a gyerek irányítson!
Az én 9 éves lányom is ilyen ám.
És mivel nincs családi konfliktus, se testvéri féltékenység, se iskolai kudarc, és nem érzem azt sem, hogy bármit is elrontottam volna Vele kapcsolatban.....én is csak arra tudok gondolni, hogy ilyen természet, ez van :-/
Kedves Kandúrka, miért szeretném megváltoztatni? Kölcsönadnám egy hétre, megnézem Te hogy bírnád ;-)
Szerintem utána Neked is az lenne a véleményed, hogy meg kéne változtatni :D
Mi az oka? Kit érdekel?
Gondolom azért tetted fel ezt a kérdést, mert nem fekszik, hogy ilyen. De akkor miért nem azt kérdezed meg, hogy hogyan tudnád megváltoztatni?
Erre a kérdésre a válaszom: nem tudom.
Viszont felmerült egy újabb kérdés: miért akarod megváltoztatni?
De erre már neked kéne válaszolni.
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek, hogy ne érezzem szörnyen magam mindig?
- Segítsetek, szörnyen érzem magam!
- Túrázáskor szörnyen félek a nyájat őrző pásztorkutyáktól. Mit tehetnék?
- Lehetséges, hogy az Avast vírusirtóm lassítja le ilyen szörnyen a gépem, főleg indításkor?
- Miért vagyunk olyan szörnyen fáradtak hétfő reggel?
- 16 dpo-n látszik valami már UH-n? Szörnyen görcsöltem este...