7 napos szünetben is véd a fogamzásgátló? (tudásbázis)
"Fel sem merült bennem, hogy valakinek van képe másképp menstruálni mint én XDDDDDD"
Ezen jót röhögtem xD :D
Fel sem merült bennem, hogy valakinek van képe másképp menstruálni mint én XDDDDDD
Felesleges aggódnod, nem lehetsz terhes :)
Főleg, hogy még egyet be is vettél ma, meg amúgy sem ürül ki pár nap alatt.
És milyen gyógyszert szedsz?
Nekem Mercilon van, a legolcsóbb gyógyszertárba 7ezer párszár, a legdrágábba meg 8ezer párszás... A 3 havi.
Nekem az utolsó szem bevétele utáni 5. nap jön meg. Vagyis csütörtökön veszem be és kedden jön meg... Nem hiszem, hogy közvetlenül a következő napon az utsó után :)
De az jogos, h a szünetbe jó esetben az ember nem szexel :p
persze, hogy véd akkor is, de abban a 7 napban leszel beteg - akkor gondolom nem akartok együtt lenni...
a hímivarsejt pedig max 3 napig életképes
Véd a szünetben is, úgy tudom 1 hét után már rendesen véd, bár bálunk annak idején az 1. szem után se volt gond :) Nyugodtan tartsd meg a szünetet és utána kezd el :)
Amúgy én nem is értem, hogy miért aggódik mindenki emiatt :D Nem ürül ki olyan hamar a szervezetből. Nekem az allergia bogyóm kb 5-6 nap után ürült ki, és kb 1 hónapig szedtem... Aztán mindig elfelejtettem, nem volt gond, nem szedtem :D Na de ez nem ide tartozik, csak egy pl volt, hogy más gyógyszer is sokára ürül ki, és egyből használ :)
A 7 napos szünetben menstruálsz nem? Gondolom akkor nem is szexelsz, tehát akkor valószínűleg nem fogsz teherbe esni. Ha jól értem a kérdést, 1 szem tabletta van még ergo holnap meg fog jönni (ma bevetted az utolsót). Miért lennél terhes?? :O
Bár a tabletta sem 100%, végül is lehetsz terhes igen, de sok esélyt nem látok rá.
Sziasztok!
Tanácsot kérnék tőletek. Az lenne a gondom, h együtt voltam tegnap este párommal, mikor tudatosult bennem, h már csak 1szem gyógyszerem van. Lehetek e terhes? Tudomásom szerint a hímivar sejt 14napig életképes. Olvastam a betegtájékoztatóban, h elvileg a 7 napos szünetben is véd a fogamzásgátló, mivel rendszeresen azonos időben szedem este 21-kor. (max 3 óra késés fordult elő 1szer 2szer) Ha nagy a valószínűsége akkor folytassam a következő levéllel és ne tartsak szünetet?
Előre is nagyon köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- A fogamzásgátló gyógyszer véd a 7 napos szünet alatt is?
- Diane 35 szedésénél lehet, hogy valakinek a 7 napos szünetben nem jön meg a menstruációja?
- Melyik jobb a 28 vagy a 21 napos fogamzásgátló?Melyik nem okoz vérzési zavarokat, és nem "hízlal"?Persze mindenkinek más a jó :-)
- 1 fogamzásgátlo tablettát nem vettem be.a 7napos szünetben használtunk gumit, a következö levél elkezdésekor védett leszek?
- Érdemes 1 hónapos szünetet tartani fogamzásgátló szedése közben?
- Cypromix tabletta 7 napos szünetben védettséget ad?