Érdemes 1 hónapos szünetet tartani fogamzásgátló szedése közben? (tudásbázis)
na,én is úgy néztem ki.Nem volt szép,de tudtam,h ez kell a szervezetemnek.
Egy a lényeg,hallgass a dokidra!1 hónap nem a világ,de 3 sem!
Bár tudod:A nők két dologért mennének el a pokolra:hogy ne legyen ,és hogy legyen gyerekük.
Ez nagy igazság...
semmi értelme sztem. csak felborul a hormonháztartásod.
én is azt szedtem, de váltottam mercilonra mert ez már elég elavult.
állítólag igen, de attól függ milyet szedsz. Mikor én abbahagytam őrült pattanásos lettem a hormonváltozás miatt. az egész állkapcsom vörösen virult :(
A Graciál 2000-rel pl. nem kell. Nekem az nagyon bevált:)
Én is úgy tudom, hogy legalább 3 hónapra kell lemondani a tablettáról ahhoz, hogy a szervezetedből kiürüljön a legnagyobb része..
Ha egy ismerősömnek a példáját vesszük alapul, akkor ez csak tényleg nagyon kicsi része:
szegény barátnőm nem tud teherbe esni, és ez álítólag amiatt van, hogy gyógyszert szedett, fél évvel azelőttig.. A doki szerint 7 évbe is belekerülhet, hogy teljesen kiürüljön a szervezetéből, és teherbe eshessen..
Én inkább lemondtam róla, mert a Tri-regoltól 10 kg-t felszedtem, utána pedig Marvelont szedtem, amitől úgy 4 évvel később 1 éven belül 3-szor nem jött meg, és egyébként is már sokszor csak 2 napos volt a menzeszem..
Inkább kúpot használok..
én úgy tudom,h a májnak szüksége van szünetre.Én 3 évente tartottam 3 hónapot (vagy 1 évente 1 hónap az ajánlott szünet).Nekem,mikor így abbahagytam,csak 3. alkalommal (7 év után) jelezte a szervezetem,h valami már nem ok,mert a szünet alatt nagyon kipattogtam.Szegény májam...:-( És már tudom,h akkor kellett volna abbahagyni végleg,mert aztán közti vérzés is jelentkezett (már gátló mellett),erre kaptam erősebb gyógyszert,most meg küzdünk a babáért...
Szóval,azt tanácsolom,h tartsd be az orvos utasításait,a te érdekedben!
Ja,és a dajkanénim (óvónő voltam), soha nem tartott szünetet és iszonyúan tönkrement a mája...
remélhetőleg semmi extra mellékhatásra nem kell számíts, esetemben a cicóm kisebb lett :SS, a bogyó megnyomta kicsit ezek szerint.
S ha minden jól megy, és alap esetben is normál ciklusod volt, akkor remélhetőleg megjön majd magától is időben.
hát... én mást szedtem, én megbántam, hogy abbahagytam 3 hóra és újra kezdtem 1 évre, szerintem az első abbahagyás után normálisabban helyreálltam azonnal, mint 1 év újra szedés után...
de sajni ez gyógyszerfüggő, a tied ha magas hormontartalmúnak számít akkor biztos a dokidnak van igaza... de akkor nem értem az 1 hót személy szerint, nem 3 hónapos szoktak mondani?
na szóval túl sokat nem segítettünk :S
ha a dokid ezt mondta, akkor miért ez a kétely?
mellékhatás az lehet, mert ha nem védekezel egyéb módon, akkor teherbe eshetsz
Nekem doki mondta,hogy jó lenne ha legalább 1hónap szünetet tartanék.Tri-regolt szedem 4éve.Épp most fogyott el,igy ha tényleg igy van,akkor nem váltom most ki.
jelentkezhet valami mellékhatás?
További ajánlott fórumok:
- Hány éve szeditek egyfolytában a fogamzásgátló tablettát? Mikor kell szünetet tartani?
- Mennyi időnként tartsunk szünetet a fogamzásgátló tabletta szedésekor!?
- Nem tartottam szünetet fogamzásgátló szedésekor és most megjött. Járt már így közületek valaki?
- A fogamzásgátló azokon a napokon is véd, amikor szünetet kell tartani?
- Szünetet tartok a fogamzásgátó szedésében, múlt héten hétfőn kellett volna megjönnie, ilyenkor mennyit késhet?
- Kell szünetet tartani 7 év fogamzásgátló szedés után?